​Держдеп США відповів путіну заявою: «Крим - це Україна»

«Крим - це Україна». Цими словами речниця Державного департаменту США Гедер Науерт прокоментувала заяви президента росії путіна у ході відвідин ним незаконно анексованого Криму про буцімто приналежність півострова росії, повідомляє «Голос Америки».


«Чотири роки тому цього тижня росія провела нелегітимний, сфабрикований «референдум» в Україні у марній спробі легітимізувати буцімто анексацію нею української території. Мешканців Криму примусили голосувати під наглядом важкоозброєних російських військових. Заяви росії про те, що українці буцімто зробили вільний вибір у цьому фальшивому «референдумі» завжди сприймались без довіри», - йдеться у заяві.

«У ході виборчого мітингу у Криму сьогодні президент росії володимир путін повторив неправдиві зазіхання росії на українську територію, чим знову визнав, що уряд росії зневажає міжнародне право та територіальну цілісність суверенних націй», - наголошує Науерт.

«З огляду на коментарі путіна, важливо привернути увагу до нелегітимності постановочного «референдуму», а також тої ціни, яку кримчанам довелося заплатити через уряд росії. Протягом останніх 4-х років росія веде кампанію примусу та насильства проти всіх, хто виступає проти спроби анексії».

«Окупаційна влада піддала кримців (кримських татар), етнічних українців, проукраїнських активістів, членів громадянського суспільства та незалежних журналістів політично мотивованим переслідуванням та репресіям; у той же час влада придушує неурядові організації та незалежні ЗМІ. Ми підтримуємо тих хоробрих людей, які продовжують повідомляти про ці порушення і ми закликаємо росію припинити її спроби придушити фундаментальні свободи самовираження, мирних зібрань та об'єднань, релігії та вірувань», - йдеться у заяві.

«Ми наголошуємо на нашій відданості незалежності та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Крим є частиною України, і наші санкції, пов'язані із Кримом, будуть лишатись у силі, доки росія не поверне Україні контроль над півостровом», - також заявила Науерт.

Фото cumhuriyet.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.