​Трамп висилає з США 60 російських дипломатів і закриває російське консульство

Як повідомили в понеділок американські ЗМІ, США висилають з країни 60 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки, які проживали у Великобританії. Білий дім підкреслює, що відповідне рішення прийнято президентом Трампом після консультацій з офіційним Лондоном, передає «Голос Америки».


Повідомляється також, що російське консульство в Сіетлі у штаті Вашингтон буде закрито.

Разом з цим Державний департамент США оприлюднив заяву в справі видворення російських дипломатів, пише «Голос Америки».

«Четвертого березня росія застосувала військового зразка нервово-паралітичну речовину проти британського громадянина та його дочки. Ця атака проти нашого союзника – Великої Британії – загрожувала також великій кількості невинних людей і спричинила поранення трьох осіб, включно з поліцейським», - читаємо в заяві Державного департаменту США.

У відповідь на це обурливе порушення Конвенції про хімічну зброю та міжнародні закони, Сполучені Штати видворять 48 російських службовців, які працюють у російських місіях у США. росія також буде змушена закрити Генеральне консульство в Сіетлі до 2 ківтня. Сполучені Штати таким чином демонструють непорушну солідарність із Сполученим Королівством і вдаються до серйозних заходів проти росії за порушення нею міжнародних норм.

Крім цього, в заяві говориться, що США розпочали процес видворення 12 агентів розвідки з російської місії при ООН, які зловживали своїми правами перебування у США.

Сполучені Штати закликають росію взяти на себе відповідальність за свої дії і продемонструвати світу, що вони можуть дотримуватися міжнародних зобов’язань і відповідальностей як член Ради Безпеки ООН для підтримки міжнародного миру і безпеки.

Фото Reuters/AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.