​Трамп: нової угоди про долю нелегальних іммігрантів, так званих «мрійників», не буде

Президент США Дональд Трамп в неділю заявив, що нової угоди про долю нелегальних іммігрантів, так званих «мрійників», що опинилися в США в дитячому віці, не буде. «Прикордонникам не дозволено відповідним чином виконувати свої обов’язки на кордоні через ці безглузді ліберальні закони (демократів), як «Спіймати та відпустити», - написав у неділю в своєму Твітері Президент.


«Стає все більш небезпечно. Прибувають «каравани»! Республіканці повинні скористатися «ядерною опцією», щоб прийняти закон. Зараз! Більше ніяких угод за програмою DACA не буде», - твітує президент Трамп, повідомляє «Голос Америки».

Програма, яка дозволяє дітям незаконних іммігрантів уникати депортації та отримувати дозвіл на роботу та навчання (DACA), була введена в дію в період президентства Барака Обами.

Трамп оголосив про закриття цієї програми у вересні, але дав Конгресу шість місяців на вироблення постійного рішення для учасників цієї програми. Раніше він висловлював готовність залишити програму в дії в обмін на погодження з боку демократів профінансувати побудову захисної стіни з Мексикою.

Однак в нещодавно прийнятому законі про витрати уряду, підписаному Трампом, не міститься згадок про заходи захисту учасників DACA.

Раніше демократи закликали республіканських лідерів винести на голосування в Палаті представників ряд пропозицій по DACA. Тим часом федеральні судді зажадали, щоб адміністрація Трампа залишила в силі деякі положення DACA до розгляду відповідних позовів в суді.

Крім того, у неділю президент звинуватив Мексику в тому, що влада цієї країни «робить дуже мало, якщо не сказати - нічого», щоб зупинити потік мігрантів в США. При цьому Трамп пригрозив «зупинити» дію Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA).

Очікується, що представники США, Канади і Мексики зустрінуться в травні в США для участі у восьмому раунді переговорів по NAFTA, хоча Вашингтон поки не оголосив конкретну дату.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.