​Роберт Мюллер зацікавився зв’язками українського мільярдера Пінчука з Трампом

Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує ймовірне втручання росії в американські вибори у 2016 році, взявся тепер за справу виплати $150 тисяч у фонд президента Дональда Трампа з боку українського бізнесмена-магната Віктора Пінчука. Про це повідомляє видання The New York Times, пише «Голос Америки».


«Слідчі зажадали від компанії Trump Organization масив документів про бізнес з іноземними громадянами. Отож, компанія передала документи про пожертвування в розмірі $150 тисяч, яке український мільярдер Віктор Пінчук зробив у вересні 2015 року фонду Дональда Трампа в обмін на 20-хвилинний виступ Трампа через відеозв'язок на конференції в Києві», – пишуть Майкл Шмідт та Меґґі Габерман у статті в газеті NYT.

За даними авторів, гроші були внесені на вимогу особистого адвоката Трампа Майкла Коена. Пожертва Пінчука стала найбільшою, отриманою фондом в 2015 році від будь-кого, крім самого тодішнього кандидата в президенти США.

Колишній начальник підрозділу Податкової служби США Маркус Овенс, що відповідав за оподаткування організацій, назвав внесок Пінчука «незвичайною сумою грошей за таку 20-хвилинну промову». Овенс також вказав, що платіж «цікавий тим, що відбувався під час передвиборчої кампанії і від іноземця, і виглядає як спроба купити вплив».

Виступ Трампа транслювався на конференції «Ялтинська європейська стратегія», яку фінансує Пінчук. З 2014 року цей форум відбувається в Києві. Трамп критикував політику тодішнього президента Барака Обами. «Наш президент не сильний, і він не робить того, що повинен робити для України. путін взагалі не поважає нашого президента», – заявив Трамп.

Автори статті Шмідт та Габерман нагадують, що Пінчук є зятем колишнього президента України Леоніда Кучми, який керував країною з 1994 до 2005 року. Уряд Кучми, пишуть вони, критикували за корупцію, кумівство та вбивство опозиційних журналістів. Газета також відзначає, що до родинного фонду Клінтонів Пінчук з 2006 року пожертвував понад 13 мільйонів доларів США.

В оприлюдненій Фондом Віктора Пінчука заяві зазначається, що вони звернулися до Трампа та інших світових лідерів з проханням допомогти «у сприянні зміцненим та тривалим зв’язкам між Україною та Заходом».

У Фонді Пінчука заявили, що гонорар був у відповідь на «спеціальне прохання Фонду Трампа у вересні 2015 року, коли була ціла низка претендентів на кандидата в президенти від Республіканської партії.

Віктор Пінчук. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.