​США посилюють військову присутність в Атлантиці у відповідь на агресію росії

Військово-морські сили США збільшують свою присутність в Атлантичному океані і відновлюють структури військового командування у відповідь на зростаючу російську військову активність. Пентагон оголосив в п'ятницю, що США відновлюють Другий флот, майже через сім років після того, як він був розформований з міркувань економії коштів та організаційної структури, повідомляє «Голос Америки».


«Це динамічна відповідь на динамічне безпекове середовище, - заявив журналістам на борту авіаносця George H.W.Bush командувач військово-морськими операціями адмірал Джон Ричардсон. - Так як ми вже бачимо - виникає конкуренція за владу великих держав. Атлантика є таким же динамічно мінливим театром військових дій, як і будь-який інший, особливо - Північна Атлантика».

Другий флот, який базуватиметься на військово-морській базі Норфолк, штат Вірджинія, і почне свою діяльність 1 липня, був розформований у 2011 році. З тих пір спостерігається різке зростання російської військово-морської активності в Північній Атлантиці і в Арктиці. росія також стала більш агресивно діяти в конфліктах в Україні та Сирії, що призвело до загострення напруженості між Вашингтоном і москвою.

Раніше в цьому році Пентагон оголосив про нову стратегію національної оборони, яка визначає пріоритетом відповідь на виклики росії і Китаю. Це був найостанніший сигнал зміни пріоритетів після більш ніж 15 років боротьби з тероризмом.

У п'ятницю Пентагон також сказав, що США запропонували розмістити в Норфолку плановане командування спільних сил НАТО в Атлантиці. Передбачається, що при цьому управління матеріально-технічним обслуговуванням спільних сил, як гадають, буде в Німеччині.

Такий план був схвалений міністрами оборони НАТО на лютневій зустрічі в рамках більш масштабних зусиль щодо забезпечення безпеки океанських транспортних шляхів і ліній зв'язку між Європою і Північною Америкою.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.