​Сенатори підтримали висновки спецслужб про втручання рф у вибори США

Керівники сенатського Комітету з розвідки офіційно заявили, що повністю згодні з висновками національної розвідки США про те, що російська влада організувала кампанію втручання у виборчу кампанію 2016 року для того, щоб допомогти Дональду Трампу здобути перемогу на виборах, повідомляє «Голос Америки».


«У нас немає ніяких підстав не довіряти цим висновкам», - заявив глава комітету сенатор Річард Берр.

У рамках власного розслідування російського втручання члени комітету протягом декількох місяців перевіряли факти, викладені в доповіді спецслужб, випущеної у січні 2017 року. Згідно з висновками аналітиків національної розвідки, організувавши кампанію втручання, москва переслідувала декілька цілей: підрив довіри до американської демократії, нанесення шкоди кандидату від Демократичної партії Хілларі Клінтон і надання допомоги Дональду Трампу.

У середу члени сенатського комітету провели закриту зустріч з колишніми керівниками американських спецслужб - екс-главою АНБ Майком Роджерсом, колишнім керівником ЦРУ Джоном Бреннаном і екс-директором Національної служби розвідки Джеймсом Клеппером. Колишній директор ФБР Джеймс Комі також отримав запрошення, але відмовився зустрітися з сенаторами.

Заступник голови комітету демократ Марк Уорнер відмовився розкрити деталі зустрічі, але заявив, що колишні керівники спецслужб США повністю переконали сенаторів у правильності своїх оцінок.

«Після ретельного вивчення (фактів) наші співробітники прийшли до висновку, що висновки (національної розвідки) були точними і виваженими, - сказав сенатор Уорнер. - Російська операція була масштабною, складною і організованою за особистим розпорядженням президента путіна для того, щоб допомогти Дональду Трампу і перешкодити Хілларі Клінтон».

Позиція, зайнята сенаторами, суперечить недавній заяві республіканців в Комітеті з розвідки Палати представників. У заяві цього комітету стверджувалося, що росія не намагалася допомогти Дональду Трампу здобути перемогу на виборах.

Тим часом, згідно з повідомленнями ЗМІ, спецпрокурор Роберт Мюллер направив дві повістки Джейсону Салливану - експерту з соцмереж, який працював на радника Дональда Трампа, Роджера Стоуна в період передвиборної кампанії 2016 року.

Марк Уорнер і Річард Берр (праворуч). Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.