​США продовжили можливості ведення бізнесу з компаніями Дерипаски на перехідний період

22 травня Служба контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) оголосила про видання ліцензій в рамках українсько-російських санкцій, що стосуються компаній, які контролює, або володіє ними Олег Дерипаска, зокрема «Русал» та «Газ Груп», йдеться в офіційному повідомленні на сайті Міністерства фінансів США.


Ліцензія дозволяє американцям проводити окремі операції в рамках зменшення обсягів ведення бізнесу з «Газ Груп» та її постачальників. Такий перехідний період триватиме до 23 жовтня 2018 року, повідомляє «Голос Америки».

Також OFAC продовжила можливість американським фінансовим установам обслуговувати певні обмежені операції із вже заблокованими коштами компаній Дерипски, зокрема «Русал». Ліцензія роз’яснює, що американські фінансові установи можуть обслуговувати перекази коштів, які вже заблоковано станом на 22 травня, якщо ці кошти перераховуються в рамках зменшення бізнес контактів з підсанкційними групами.

Компанія «Русал» має намір внести зміни до складу своєї ради директорів і керівництва в надії переконати американську владу скасувати санкції, через які клієнти компанії перестали купувати її алюміній, повідомили Reuters в квітні джерела, близькі до компанії.

Дерипаска також в принципі погодився скоротити свою частку в En+ після того, як американська влада допустили виняток «Русал» з списку санкцій, якщо він відмовиться від контролю над En+.

Представник Мінфіну США заявив пресі, що такий крок не може бути гарантією зняття санкцій з компанії.

Олег Дерипаска. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.