​Очільник уряду Польщі заявив, що Вишеградська група не поїде на неформальний саміт ЄС

Прем’єр-міністри країн Вишеградської групи (Польщі, Чехії, Словаччини і Угорщини) не поїдуть на неформальний саміт ЄС у справі міграції. Це питання країни ЄС мають обговорити у неділю в Брюсселі, повідомляє Польське радіо.


Очільник польського уряду Матеуш Моравєцький, який взяв участь у саміті Вишеградської групи та Австрії в Будапешті, заявив, що Група виступає проти більшості пропозицій, які будуть обговорюватися на євросоюзному саміті.

«Ми переконані, що це пропозиції з минулого, які для нас неприйнятні. Ми наголошуємо, що відповідним форумом для дискусії є форум Європейської ради. Ми не належимо до клубу релокації біженців і не маємо наміру брати участі в цьому процесі», - заявив прем’єр-міністр Польщі.

Матеуш Моравєцький підкреслив, що в питанні міграції позиції Вишеградської четвірки та Австрії сходяться.

У липні Австрія замінить Болгарію в головуванні у Європейському Союзі. Канцлер Австрії Себастьян Курц не приховує, що питання міграції буде пріоритетним у піврічному головуванні Відня.

Саміт країн Вишеградської групи та Австрії. Фото РАР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.