​Держдеп США хоче, щоб Україна виконала вимоги МВФ

Заступник Державного секретаря США Джон Салліван у ході зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом наголосив на важливості виконання Україною вимог Міжнародного валютного фонду, необхідних для отримання наступного траншу. Про це йдеться у заяві речниці Державного департаменту США Гедер Науерт, яка розміщена на сайті Держдепу, повідомляє «Голос Америки».


Зустріч відбулась під час Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Копенгагені, Данія. Посадовці обговорили стан проходження реформ, спрямованих на подолання корупції, питання допомоги Україні з боку МВФ, енергетичної безпеки, а також гуманітарні питання.

«У ході зустрічі заступник Держсекретаря наголосив на важливості виконання Україною вимог МВФ, необхідних для надання наступного траншу фінансової допомоги. Заступник Державного секретаря також наголосив на важливості реформи енергетики України та підкреслив, що США виступають проти газогону «Північний потік-2».

Напередодні, у ході спеціального брифінгу для ЗМІ, посадовці Державного департаменту наголосили на важливості конференції у Копенгагені і окреслили пріоритети реформування України.

«Продовження боротьби з корупцією – це боротьба за серце і душу України. Якщо Україна переможе у війні з корупцією, можливі всі інші реформи. Якщо Україна програє у війні з корупцією, жодна реформа в результаті не досягне успіху», - розповів Джордж Ендрюс, виконувач обов'язків заступника помічника Держсекретаря США з питань Європи та Євразії.

Посадовець назвав пріоритетними реформами енергетичну, земельну і антикорупційну.

«Енергетична реформа - це перший із топ-пріоритетів. Вирішення проблеми із продажем землі може розкрити широкий потенціал української економіки. Україна має одні з найкращих, найбільш родючих сільськогосподарських земель у світі, і більшість цих земель не використовується повною мірою через неможливість продати чи передати землю, згрупувати її таким чином, щоб це була економічно вигідно», - заявив Ендрюс.

При цьому, у Держдепі наголосили, що вони рішуче підтримують порядок денний МВФ щодо реформування України.

«Якщо вимоги МВФ будуть задоволені, ми також будемо задоволені», - заявив Ендрюс.

«Незважаючи на значні кроки України вперед у процесі реформування, треба ще багато чого зробити. Виконання вимог, пов'язаних з отриманням наступного траншу МВФ, могло б стати одним з найважливіших сигналів з боку України, що вона продовжує залишатися прихильником реформ», - також відзначив Ендрюс.

Джон Салліван. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.