​Конгресмен США назвав місце зустрічі Трампа з путіним «насміхом над історією»

«Те, що президент Трамп планує зустрітись з президентом путіним в Гельсінкі наступного місяця – насміх над історією», - наголосив в своїй заяві партійний організатор демократів у Конгресі Стені Гоєр. Він нагадав: «Саме в Гельсінкі в 1975 році тридцять п’ять країн, включно з Радянським Союзом домовились поважати права людини і основоположні свободи своїх народів», повідомляє «Голос Америки».


«Тепер президент путін ще раз перетворив росію на автократію, де права людей, зокрема ЛГБТ та преси, значно скоротились», - наголошує конгресмен.

Такої ж думки притримується і Орест Дейчаківський, колишній радник Гельсінської комісії.

«Іронічно, що саміт відбудеться в Гельсінкі. росія є підписантом Гельсінського заключного акту. Стосовно України, вона порушує кожен з десяти основоположних принципів ОБСЄ, засвідчених Заключним актом, включаючи територіальну цілісність, непорушність кордонів, рівність суверенітетів і утримання від використання сили», - написав Дейчаківський.

Гоєр також в різких висловах закликав Трампа підняти на зустрічі питання захисту росією прав людини, а також її дій в Україні та Сирії.

«Якщо президент Трамп проігнорує ці питання, це стане його відмовою виконувати свої обов’язки», - наголосив конгресмен-демократ в своїй заяві.

«Якщо президент США проведе зустріч з путіним, з його боку буде безвідповідально не підняти питання проблем росії з захистом прав людини. Водночас, він має протистояти президенту путіну з питання втручання росії до наших виборів і наполягати на тому, щоб росія припинила окупацію Криму та дії з дестабілізації на сході України та в Сирії. Якщо президент Трамп проігнорує ці питання, це стане його відмовою виконувати свої обов’язки», - йдеться в заяві конгресмена.

Конгресмен-республіканець Ліндсі Ґрем заявив, що він сподівається, що Трамп підніме питання дій росії в Сирії.

«Питання полягає в тому, чи ми дозволимо путіну нами знехтувати? Ми втомились від цього за вісім років», - заявив Ґрем, який є членом Комітету зі збройних сил у Палаті представників Конгресу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ раніше наголошував, що саміт відповідає стратегії Альянсу, який підтримує діалог з москвою.

Гоєр, в свою чергу, закликав Трампа «зайняти жорстку позицію і діяти спільно з союзниками в НАТО, з якими він зустрінеться перед візитом до Гельсінкі».

Стені Гоєр. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.