​Туреччина офіційно змінює форму державного правління - Ердоган приніс присягу в парламенті

Після церемонії інавгурації президента Реджепа Тайіпа Ердогана в Туреччині офіційно почала діяти нова система правління - Президентська Республіка. Реджеп Тайіп Ердоган сьогодні склав присягу в якості першого глави турецької держави періоду Президентської Республіки. В.о. голови парламенту Дурмуш Йилмаз передав Ердогану посвідчення президента Турецької Республіки, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Після церемонії присяги Ердоган сказав: «Все пройшло чудово на очах у всього народу. Сподіваюся, що і далі в Туреччині все буде протікати добре».

Церемонія вступу на посаду президента Туреччини пройшла в Президентському комплексі в Анкарі, після чого було оголошено склад нового Кабінету міністрів.

У церемонії взяли участь глави 22 держав, прем'єр-міністри і спікери парламентів 28 країн світу, а також глави шести міжнародних організацій.

О 16:30 за місцевим часом Ердоган приніс присягу в присутності членів чинного уряду і депутатів в будівлі Великих національних зборів Туреччини (парламент), а о 17:15 відвідав мавзолей засновника Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка.

Потім о 18:00 у Президентському комплексі почалася урочиста церемонія інавгурації за участю великого числа глав держав, урядів і делегацій.

Президента Ердогана і його дружину в Президентському комплексі зустрів глава адміністрації президента Фахрі Касирга.

Гостям церемонії вступу на посаду глави турецької держави були вручені пам'ятні монети номіналом - 1 турецька ліра. Частина цих монет буде згодом введена в обіг.

Крім того, будуть надруковані особливі марки до дня церемонії.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.