​Перед зустріччю з путіним Трамп звинуватив свою країну у поганих відносинах з росією

Президент США Дональд Трамп поклав на свою країну відповідальність за поганий стан відносин з росією і знову поскаржився на розслідування звинувачень про російське втручання в американські вибори 2016 року, повідомляє «Голос Америки».


«Наші відносини з росією ніколи не були гіршими завдяки багатьом рокам нерозумності і дурості Сполучених Штатів, а тепер ще й через підтасоване полювання на відьом!», - написав він у Twitter у понеділок за лічені години до першого двостороннього саміту з президентом путіним у Гельсінкі.

Зустріч у Фінляндії затьмарена щораз гучнішими звинуваченнями, що владімір путін ймовірно знав про намагання російських спецслужб впливати на результати американських президентських виборів.

Лише трьома днями раніше спеціальний прокурор Роберт Мюллер оприлюднив імена 12 службовців російської розвідки, звинувачених у втручаннях у виборчу кампанію.

Президент Трамп в іншому дописі перед фінським самітом докоряє президентові Обамі, стверджуючи, що коли «його поінформували з ФБР про втручання росії, то він (Обама) сказав, що такого не могло бути, що це незначна справа і не зробив нічого з цього приводу».

Президент Трамп закінчив ранковий допис думкою, що проблема виникла лише тоді, коли саме він переміг на виборах, а не Гілларі Клінтон, і тому це стало «великою справою й підтасованим полюванням на відьом».

«Я можу», - відповів Трамп в інтерв’ю у неділю на запитання, чи проситиме він у путіна видачі підозрюваних, але одразу додав, що «не думав про це».

Російський президент завжди заперечував причетність його країни до втручань, і Дональд Трамп раніше казав, що вірить йому попри висновки американських спецслужб.

Трамп з дружиною в аеропорту Гельсінкі 15 липня 2018 р. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.