​Американська еліта на кшталт Манафорта допомагала українським олігархам обкрадати українців

Українські та російські олігархи, які платили мільйони доларів американським лобістам та американським юридичним компаніям, вкрали свої статки, а американська еліта виступила співучасником цих злочинів проти народів. На це, коментуючи суд над Полом Манафортом у Вірджинії, вказав на сторінках видання The Atlantic Франклін Фойєр, повідомляє «Голос Америки».


Оглядач відзначає, що за інформацією аналітичного центру Kleptocracy Initiative, з 2004-го по 2014-й рік Україна через незаконні фінансові оборудки втратила 118 мільярдів доларів, американська ж еліта брала гроші в олігархів, але при цьому «читала Україні лекції про те, як керувати країною».

«Російські та українські олігархи вкрали ці великі статки, але вони не змогли би здійснити це самотужки. Їм потрібні були посібники, і завдяки справі Мюллера щодо Манафорта ми бачимо, що стовпи американського істеблішменту виступили у ролі посібників», - пише Фойєр.

Як відомо, у Вірджинії розпочався суд над Полом Манафортом, колишнім очільником виборчого штабу Дональда Трампа. Звинувачення у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків та роботі в інтересах закордонного уряду без відповідної реєстрації у США Манафорту висунув спеціальний прокурор США Роберт Мюллер в рамках розслідування втручання росії у виборчі процеси у США. При цьому звинувачення стосуються саме роботи Манафорта в Україні та десятків мільйонів доларів, які він отримав за час роботи там.

Оглядач звертає увагу на те, що Манафорт, очевидно, намагався використати посаду у штабі Трампа для самозбагачення, але відзначає, що дії Манафорта, хоча і є надзичайними, не відрізняються від того, що робили інші.

«Радник Барака Обами Ґрег Крейг і його престижна юридична компанія Skadden Arps допомагали екс-президенту України януковичу валити політичних опонентів... Манафорт організував публікацію цією фірмою доповіді, яка виправдовувала арешт колишнього прем'єр-міністра України... Тоні Подеста, провідний лобіст-демократ свого покоління, став свідком колапсу його компанії після того, як Роберт Мюллер вказав на співучасть Подести у зусиллях Манафорта», - пише Фойєр.

При цьому оглядач наголосив: «Це не якісь випадкові злодії, вони представляють систему: американські юридичні компанії грають значну роль - захищають глобальну клептократію та допомагають їй переводити кошти до США».

Пол Манафорт. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.