​Цитати Маккейна - найщирішого друга України, які українці ніколи не забудуть

Весь світ прощається з американським героєм та неофіційним послом США у світі Джоном Маккейном. Сенатор-республіканець пішов із життя на 82-му році після тривалої боротьби з раковою пухлиною мозку. У п’ятницю його родина повідомили, що він припиняє лікування. На другий день він помер у колі родини у себе вдома у місті Седона, штат Аризона.


«Сенатор Джон Сідні Маккейн ІІІ помер о 16:28 25 серпня. Його дружина Сідні та їхня родина були із сенатором, коли він покинув нас. До моменту смерті він служив Сполученим Штатам Америки віддано впродовж 60 років», – йдеться в заяві офісу Маккейна, пише «Голос Америки».

Українці одразу відреагували на новину про смерть «друга України» у соц-мережах, адже сенатор був її непохитним сторонником багато років. Він неодноразово виступав за демократію, мир та свободу для українського народу з початку зародження Євромайдану. Він до останніх днів працював, зокрема, над посиленням санкцій проти росії та відіграв значну роль у наданні Україні летальної зброї. Ось декілька найвпливовіших промов Маккейна, що стали визначними для української історії:

Про використання насильства проти мирних демонстрантів на Майдані:

«Якщо уряд України вважає, що брутальна сила і політика залякування допоможуть йому вийти з поточної кризи, то він глибоко помиляється. Все більше і більше українців демонструють, що вони вже не бояться. Ці мужні чоловіки і жінки повинні знати, що вони не одні. Їхні друзі в усьому світі солідарні з ними. Ми будемо привертати увагу світової громадськості до боротьби України за свободу, справедливість і можливості, і ми вимагатимемо наслідків за будь-які злочини, скоєні проти українців, які мирно користуються своїми основними правами людини».

Про його любов до України та людей Майдану:


Про посилення санкцій проти росії:

«Я вітаю рішення президента Трампа підписати законопроект, який вводить нові санкції проти росії, Ірану та Північної Кореї... Хоча народ Америки справді сподівається на кращі стосунки з росією, - додав сенатор Маккей, - насправді цей закон є виявом їх наполягання на тому, щоб режим путіна сплатив реальну ціну за напади на нашу демократію, порушення прав людини, окупацію Криму та дестабілізацію України».

Про наступ на Дебальцеве російськими сепаратистами:

«Українці мають волю, щоб опиратись агресії, і не просять нікого воювати за них. Вони лише просять захисників демократії дати їм засоби для протистояння наступу диктатора. Ганьба нам за те, що підвели їх».

Про надання Україні летальної зброї:


Про підтримку України у боротьбі з російською агресією:


Про мужність українського політв'язня Надії Савченко та боротьбу за її визволення:


Джона Маккейна поховають в Аннаполісі, прощальні церемонії також відбудуться у Вашингтоні та Аризоні. Планується, що на похоронах буде присутній віце-президент США Майк Пенс, але не президент Дональд Трамп. Раніше повідомлялось, що на прощальній церемонії у Вашингтонському Національному соборі промови виголосять екс-президенти США Барак Обама і Джордж Буш-молодший.

Джон Маккейн. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.