​У США вшановують пам'ять жертв терактів 11 вересня

У вівторок виповнюється 17 років з дня терактів 11 вересня, в результаті яких загинули майже 3000 осіб. Президент США Дональд Трамп відвідає церемонію в меморіальному парку в Шенксвіллі, штат Пенсільванія, неподалік від того місця, де зазнав аварії літак United Airlines після того, як пасажири відбили управління бортом у терористів.


У суботу Білий дім опублікував заяву про те, що з 7 по 9 вересня в країні оголошуються національні дні молитви і поминання жертв терактів, повідомляє «Голос Америки».

«Нехай віра нашої країни зазнала випробувань на вулицях Нью-Йорка, на берегах Потомаку і на полі під Шенксвіллом, штат Пенсільванія, але наша сила і стійкість непохитні», - йдеться в заяві.

У Пентагоні пройдуть спеціальні служби для сімей тих, хто загинув, коли в будівлю врізався літак.

У Нью-Йорку сотні тих, що вижили, і родичі загиблих зберуться на майданчику Граунд-Зіро, де стояли вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру, в які також врізалися викрадені літаки. У небо будуть спроектовані два промені світла в пам'ять про тих, хто загинув у результаті теракту.

Як відомо, теракти скоїли 19 терористів, пов'язаних з угрупованням «Аль-Кайда». Атака, що стала найбільш кровопролитної в історії США з часів бомбардування Перл-Харбора в 1944 році, назавжди змінила уявлення американців про безпеку. У зв'язку з цією трагедією президент Джордж Буш-молодший оголосив війну з тероризмом і ввів війська в Афганістан.

Майже двадцять років потому річниця трагедії залишається болючим нагадуванням для сімей загиблих.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.