​У Білому домі спростували чутки про відставку заступника міністра юстиції Розенстіна

Заступник Генпрокурора США Род Розенстін поки залишається на посаді, повідомили в Білому домі, однак, генпрокурор зустрінеться з президентом США Трампом, щоб «обговорити нещодавні повідомлення в новинах», - йдеться в заяві речниці Білого дому Сари Сандерс.


Як повідомляє «Голос Америки», раніше, в понеділок, в американських ЗМІ з'явились повідомлення, що заступник міністра юстиції США Род Розенстін усно подав у відставку в очікуванні того, що його звільнить президент Дональд Трамп.

Це викликало жорстку реакцію ряду політиків, адже Розенстін здійснює нагляд за розслідуванням спеціального прокурора Мюллера щодо втручання росії у президентські вибори в США 2016 року.

Колишній заступник директора ФБР Ендрю Маккейб заявив пресі, що він переживатиме за долю розслідування, яке проводить Мюллер, якщо заступник міністра піде у відставку. «Немає нічого більш важливого для правоохоронної діяльності і верховенства права, ніж захистити розслідування спецпрокурора Мюллера», - заявив він, повідомляє CNN.

«За жодних обставин Род Розенстін не має піти у відставку», - заявив впливовий конгресмен США Адам Шифф. «Це значно зашкодить розслідуванню Мюллера. Розенстін має продовжити працювати, щоб захистити незалежність Міністерства юстиції, і якщо президент бажає чинити перепони правосуддю, змусити Трампа його звільнити», - твітує політик.

У Білому домі заявили, що Розенстін матиме розмову з Трампом у четвер.

«Президент перебуває на Генеральній Асамблеї ООН і має заповнений розклад зустрічами зі світовими лідерами, тому вони зустрінуться у четвер, коли президент повернеться до Вашингтона», - йдеться в заяві Сари Сандерс.

На четвер також призначені слухання стосовно звинувачень у сексуальних домаганнях проти кандидата на посаду судді Верховного суду США Бретта Кевано, яке привертає багато уваги американської преси.

Чутки про звільнення Розенстіна Трампом поширилися після статті The New York Times у п'ятницю, в якій повідомлялося, що в 2017 році він пропонував таємно записувати Трампа та завербувати членів його адміністрації з метою усунути Трампа від влади за статтею Конституції США, яка стосується нездатності виконувати обов'язки президента.

Видання повідомило, що жодна з цих пропозицій не досягла успіху. Розенстін спростував це повідомлення як «неточне і таке, що не відповідає фактам».

Род Розенстін. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.