​The Daily Beast розповіла, про що росіяни намагались домовитись з соратниками Трампа

Спільні американсько-російські рейди проти терористів; співпраця американських урядовців з російським фондом, який перебував під санкціями. Це лише кілька ідей, які обговорювались на зустрічі між головою суверенного фонду добробуту росії на зустрічі з Ериком Принсом, колишнім головою компанії Blackwater на Сейшелах лише за декілька тижнів до інавгурації президента Дональда Трампа, згідно до нотаток, які потрапили до The Daily Beast.


Зустріч між Принсом, впливовим союзником Трампа, та Кирилом Дмітрієвим, керівником фонду, що перебуває під санкціями, відбулась 11 січня 2017 року, повідомляє «Голос Америки».

Спецпрокурор США Роберт Мюллер розслідував проведення зустрічі в рамках дослідження можливого втручання росії до виборів США.

Нотатки Дмітрієва, які отримало видання, проливають світло на обговорення. Невідомо, чи Дмітрієв сам їх написав, чи лише переслав.

У нотатках йдеться про наступні чотири можливі сфери співпраці для покращення відносин США та росії протягом наступних 12 місяців, зазначає видання. Згідно до нотаток, росіяни висували наступні пропозиції:

Пропозиція США та росії проводити «військову координацію та спільні дії в Сирії проти ІДІЛ». Дмітрієв, зокрема, пропонував «створити спеціальну місію, щоб США та росія усунули ключову особу ІДІЛ, звільнення регіону і наступним оголошенням про це».

Пропозиція «серйозних спільних дій США та росії з активного вирішення питань загрози ядерного, біологічного та хімічного тероризму».

Пропозиція розробки «взаємовигідних економічних інвестицій, які підтримуватимуть виборці». В нотатках йдеться, що російські компанії «хотіли б інвестувати до Середнього Заходу США, створюючи справжні робочі місця в регіонах, які страждають». У документі також наводиться пропозиція про створення «спільного фонду між російським фондом з ОРІС», - корпорацією страхування закордонних інвестицій США.

У нотатках пропонується встановити «чесне і відкрите спілкування» між США та росія стосовно розбіжностей. Це, згідно до нотаток, включає і врегулювання ситуації в Україні «через Мінські домовленості і виконання Україною своїх зобов'язань».


Евелін Фаркас, посадовець Пентагону часів адміністрації Обами, заявила, що пропозиції, викладені в нотатках, не є незвичними, а відображають повсякчасні пропозиції москви.

«Це не нове, - наголосила вона. – Нове в тому, що вони використовують дивні чорні канали».

Ерик Принс. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.