​Українці, які мешкають у країнах G-20, закликають керівництво своїх держав не зустрічатися з путіним в Аргентині

Українці, що мешкають у країнах «Великої двадцятки», переконують керівництво своїх держав у важливості реакції на агресію росії щодо України. Українські організації в США, Канаді, Ірландії та інших державах закликають політиків не зустрічатися з російським президентом володимиром путіним на саміті G20 в Аргентині. Якщо ж зустріч є неминучою, українці просять очільників держав висловитися на захист України, повідомляє «Голос Америки».


Олена Козлова-Пейтс представляє групу українців в американських штатах Північна та Південна Кароліни. Спільнота закликає українців у США звернутися до президента Трампа на веб-сайті Білого дому і попросити його терміново закликати путіна негайно відпустити українських моряків і політв’язнів, а також «піти геть з України». Їхня група вже 5-й рік допомагає українським ветеранам, сиротам і родинам загиблих.

«Ми закликаємо своїх лідерів до наступного: цих вихідних в Аргентині вони мають наполягти, щоб росія негайно відпустила українських моряків, випустила на волю українських політв’язнів і йшла геть з України, – говорить Олена. – На зустрічі країн G20 у них буде можливість сказати про це путіну».

«Я бачу це як можливість для нашої громади звернути увагу лідерів, яких ми обрали, на теми, що нас хвилюють. Ми постійно це робимо на локальному рівні в нашому штаті, а також із нашими представниками в Конгресі. Але цього разу звертаємося до президента. Він має можливість допомогти зупинити диктатора путіна в Україні, що для нас у цей час головне. У будь-якому разі ми будемо продовжувати підтримувати Україну, допомагати, як робили це впродовж останніх п’яти років».

Олена вірить, що результат такої ініціативи не забариться, бо в минулому українській громаді вже вдалося добитися кількох вагомих рішень.

Саміт G-20 відбудеться у Буенос-Айресі з 30-го листопада по 1-ше грудня. Президент США Дональд Трамп заявив, що не виключає, що його раніше запланована зустріч із президентом росії володимиром путіним буде скасована. Остаточне рішення ще не ухвалено.

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю американським ЗМІ висловив побажання, щоб президент США Дональд Трамп у ході саміту сказав путіну забратися геться з України.

Антоніна Кумка, президент Canada Ukraine International Assistance Fund, що базується в канадському Торонто, розповідає, що українці в Канаді миттєво почали писати листи до своїх депутатів з вимогою більшого тиску на росію у світлі того, що відбулося в Азовському морі.

Дана організація постійно привертає увагу до ситуації в Україні, а також працює над проектами, пов‘язаними з реабілітацією українських ветеранів та підтримкою їхніх сімей.

«Зараз, на мою думку (і на думку багатьох, із ким спілкуюся) більш ефективним «тиском» на керівників держав та донесенням послання є саме масові звернення громадян та мешканців відповідних країн, – стверджує Антоніна. – Не вуличні акції, а саме цільові звернення, з чітким посилом. Зустріч в Аргентині може стати початком нових ідей щодо того, як країнам поводити себе з росією. Завдання закордонних українців сьогодні – направити ці ідеї у правильне русло».

Микола Круцик очолює Асоціацію українців в Республіці Ірландія (АУРІ), яка існує з 2008 року, а з 2014-го зосередилась на допомозі Україні в боротьбі з агресором. Організація підтримує захисників України та їхні сім’ї. Цього року вони також координують акцію «Об’єднані прапором», у рамках якої український прапор подорожує по світу.

«Ірландія фактично тримається осторонь будь-яких світових проблем і зберігає нейтралітет, – пояснює Микола. – У зв’язку з загостренням ситуації в Україні українці в Ірландії почали звертатися до парламентарів різного рівня з чіткими посланнями про агресію росії щодо України, з закликами чинити більший тиск на росію, щоб вона негайно звільнила всі захоплені території України та звільнила полонених, які утримуються в російських тюрмах».

«Українці в Ірландії також закликають представників уряду, які будуть запрошені до Аргентини на G20 як гості, висловити свою підтримку Україні».

Українці у Північній Кароліні. Фото Courtesy Photo



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.