​Щоб побудувати мур на кордоні з Мексикою, Трамп готовий до закриття уряду на місяці або навіть роки

Президент США Дональд Трамп готовий використати повноваження його посади, передбачені на випадок надзвичайних ситуацій, для фінансування побудови стіни на кордоні між Сполученими Штатами та Мексикою, яка має стати на заваді нелегальній міграції до США. Про це американським ЗМІ повідомили джерела в оточенні президента, передає «Голос Америки».


Пізніше у п'ятницю президент Дональд Трамп підтвердив, що готовий взяти на себе надзвичайні повноваження задля гарантування «безпеки країни».

Відповідну заяву президент зробив у ході спілкування зі ЗМІ після зустрічі з лідерами демократів у Конгресі. Президент назвав зустріч плідною. Натомість демократи заявили, що Трамп висловив готовність продовжувати часткове закриття уряду протягом численних місяців чи навіть років. Президент підтвердив свою готовність до цього.

У США вже понад тиждень триває закриття уряду, протягом якого частина держслужбовців відправлені у відпустку за власний рахунок або працюють без гарантій оплати праці.

Трамп домагається згоди Палати представників Конгресу, яку контролюють демократи, на внесення до урядового бюджету 5 мільярдів доларів на побудову стіни вздовж південного кордону США. Демократи відкидають позицію президента.

Можливим джерелом фондів, необхідних для фінансування побудови стіни у разі звернення Трампа до «надзвичайних повноважень», міг би стати військовий бюджет США. Експерти відзначають, що законодавство США обмежує здатність президента апелювати до надзвичайних повноважень, а спроби зробити це для побудови стіни на кордоні з Мексикою без підтримки Конгресу наразились би на серйозний спротив.

«Що не передбачене надзвичайними повноваженнями президента, так це витрачання грошей, які не було перед тим виділено Конгресом США. Єдине, що може Трамп, так це прискорити планування побудови стіни, на яку немає коштів», - твітує журналіст видання USA Today, Ґреґорі Корте.

«Оголошення надзвичайної ситуації задля побудови стіни означало би зловживання надзвичайними повноваженнями. Але Конгрес сам створив можливість для таких зловживань з боку інституту президента, надавши йому повну свободу щодо оголошення надзвичайної ситуації», - пише експерт Brennan Center for Justice Елізабет Ґойтін.

Між тим, прихильники Трампа вітають його рішучість використовувати доступні інструменти для реалізації задекларованої мети - гарантувати безпеку кордонів США.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.