​Трамп знову заперечує повідомлення американських ЗМІ про змову з путіним

Президент Дональд Трамп заперечує повідомлення американських ЗМІ, в яких містяться припущення, що він може бути чимось зобов’язаний російському президенту. Трамп також заявив, що не приховував змісту особистих розмов з путіним під час якихось з п’яти офіційних зустрічей, включно із самітом у Гельсінкі, повідомляє «Голос Америки».


На пряме запитання телеведучої каналу Fox News Дженін Пірро у суботу, чи він зараз або будь-коли раніше працював на росію, Трамп відповів: «Я вважаю, що це найбільш образливе запитання, яке мені будь-коли ставили».

Далі президент сказав: «Якщо ви запитаєте людей в росії, то я щодо росії був найжорстокіший, ніж будь-хто, за будь-кого іншого – можливо, найбільше за часи інших президентів. Точно за останніх трьох або чотирьох президентів - президентів сучасності. Ніхто не був такий жорсткий, як я - з будь-якого погляду».

Трамп реагував на повідомлення в газеті The New York Times про те, що Федеральне бюро розслідувань проводило слідство стосовно того, «чи він свідомо працював на росію, або, не усвідомлюючи того, потрапив під вплив москви».

Те слідство, згідно з повідомленнями, було започатковане через стурбованість поведінкою Трампа, коли він у травні 2017 року звільнив з посади керівника ФБР Джеймса Комі, який очолював розслідування втручань росії у президентські вибори 2016 року.

«Те, що вони сказали - жахливо, - наголосив Трамп. - Та газета є справжнім лихом».

Сенатор від штату Вірджинія Марк Ворнер, чільний представник Демократів у сенатському Комітеті з розвідки, який розслідував зв’язки між виборчим штабом Трампа і росією, сказав у неділю на каналі CNN, що Трамп деколи «повторював майже як папуга» позиції путіна.

«Це дуже реальне міркування», - сказав Ворнер про припущення, що Трамп може бути добровільним агентом росії.

Підтвердженням таких припущень сенатор назвав повідомлення минулого тижня, що колишній керівник виборчого штабу Трампа Пол Манафорт 2016 року передавав особі, яку вважають близькою до російської розвідки, інформацію штабу про результати опитувань американських виборців.

Інший чільний представник Демократів у Сенаті Дік Дурбін, від штату Іллінойс, сказав каналу ABC News, що існують «серйозні запитання» стосовно того, чому Трамп «такий компанійський» з путіним.

Раніше голова Комітету з юстиції в Палаті представників Джерольд Надлер оприлюднив заяву з повідомленням, що упродовж наступних тижнів його колеги «вдадуться до кроків, щоб краще зрозуміти і дії президента, і роботу ФБР у зв'язку з тією поведінкою. Немає причин сумніватися у серйозності чи професійності ФБР, як це зробив президент, реагуючи на ту новину».

Трамп також розкритикував нові репортажі газети The Washington Post про те, що він за останні два роки вдавався до надзвичайних дій, щоб приховати подробиці своїх розмов з президентом путіним.

В одному з випадків, стверджує часопис, Трамп забрав нотатки у власного перекладача і наказав лінгвістові не обговорювати це з іншими представниками президентської адміністрації.

The Washington Post написала, що той інцидент мав місце після зустрічі Трампа з путіним у Гамбурзі 2017 року. На тій зустрічі був також присутній тодішній державний секретар США Рекс Тіллерсон.

Наймасштабнішою зустріччю Трампа з путіним був саміт у Гельсінкі минулого року, де два керівники провели дві години за зачиненими дверима, де не було нікого, окрім перекладачів.

Жодного офіційного звіту про зміст тих розмов не оприлюднювали, але Трамп сказав Джанін Пірро, що там нема чого приховувати і що він може оприлюднити нотатки розмов.

«Гаразд, Джанін, я можу, мені однаково, - сказав Трамп. - У мене була розмова, як і в будь-якого президента. Ви сідаєте з президентом якось країни, я це роблю з усіма країнами. У нас була чудова розмова. Ми говорили про Ізраїль і безпеку Ізраїлю та про багато інших речей. І це була чудова розмова. Я нічого не приховую, мені однаково. Я маю на увазі, що це сміховинно».

Він додав: «Будь-хто міг слухати ту розмову. Та зустріч доступна».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.