​Трамп оголосив надзвичайний стан у США, щоб залучити кошти з бюджету на побудову стіни на кордоні з Мексикою

Президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у США через ситуацію на південному кордоні Сполучених Штатів, яка, на його думку, вимагає побудови стіни з метою стримування припливу незаконних мігрантів з території Мексики. Таким чином Трамп обійшов Конгрес, який раніше не включив кошти, необхідні для зведення муру вздовж більшої частини кордону до законопроекту щодо фінансування уряду США. Відповідне рішення ймовірно буде оскаржене у судових інстанціях, про що вже заявляли представники Демократичної партії США, повідомляє «Голос Америки».


Рішення Трампа може сподобатись частині його виборців, однак, може викликати звинувачення у тому, що президент надто покладається на свої повноваження і діє в обхід Конгресу. Раніше сам Трамп звинувачував у цьому свого попередника Барака Обаму.

У ході свого виступу президент США також заявив, що він підпише проголосований у Конгресі законопроект щодо фінансування роботи уряду. Раніше суперечки щодо включення до даного законопроекту коштів на побудову стіни викликали тимчасове припинення роботи уряду терміном на 35 днів. Між тим, законодавство включає суму у 1,4 мільярда доларів на побудову бар'єру на кордоні довжиною у 90 кілометрів - на противагу – 5,7 мільярда, на які сподівався Трамп.

Оголошення надзвичайної ситуації дозволяє Трампу використати кошти, відведені державним бюджетом США на інші цілі, на побудову стіни. За словами голови апарату Білого дому Міка Малвені, загалом 8 мільярдів доларів буде спрямовано на побудову стіни.

Трамп визнав, що він очікує, що дане рішення буде оскаржене у судових інстанціях. Трамп сподівається, що Адміністрація зрештою переможе у суді.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.