​У Конгресі США одностайно проголосували за оприлюднення доповіді Мюллера про російське втручання у вибори США

Палата представників Конгресу США одноголосно проголосувала за надання громадськості доступу до кінцевого звіту слідства спеціального прокурора США Роберта Мюллера щодо російського втручання у вибори в США у 2016-му році. Як відомо, слідство з'ясовує, чи координувалось сприяння Дональда Трампу з боку росії із власне штабом Трампа. Резолюція Палати представників є символічною і покликана вплинути на позицію міністра юстиції США Вільяма Барра, повідомляє «Голос Америки».


Очікується, що слідство Роберта Мюллера добігає кінця і спецпрокурор незабаром оприлюднить свій кінцевий звіт. Представники Демократичної та Республіканської партій приватно висловлюють сподівання, що доповідь підкріпить позицію їхніх сторін. Демократи, як відомо, наполягають на тому, що штаб Трампа змовився з росією, у Республіканській партії це відкидають.

Резолюція закликає оприлюднити для загалу доповідь, яку слідство Мюллера надасть Мін'юсту США, за винятком матеріалів, які захищені державною таємницею. Резолюція закликає передати Конгресу США повний варіант його доповіді. Як повідомлялось, Мін'юст США раніше заявив, що законодавці отримають виключно висновки слідства.

Оприлюднення доповіді Мюллера з нетерпінням очікують у США. Слідство щодо втручання росії у політичні процеси у США, як відзначають деякі оглядачі, досі не надало власне доказів змови між штабом Дональда Трампа та урядом росії, але попри це обернулося звинуваченнями - за буцімто непов'язані з питанням російського втручання порушення - проти численних, наближених до штабу Трампа та президента США особисто, осіб.

Критики Мюллера звернули увагу на те, що, зокрема, у справі проти колишнього очільника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта не було наведено доказів змови між ним або штабом Трампа та росією.

У Демократичній партії вже ініціювали численні нові розслідування щодо Трампа. Сам президент та його прихильники вважають, що Демократична партії США вже готується до того, що доповідь Мюллера не дійде висновку про змову штабу Трампа з росією і прагне зберігати тиск на Дональда Трампа за допомогою інших розслідувань.

У нещодавньому твіті президент процитував з даного приводу вислів радниці свого виборчого штабу Лари Трамп, доньки сина президента Еріка Трампа.

«Демократи гарячково намагаються жбурнути у президента щось нове. Звідси і взялись понад 80 повісток різним особам через нові розслідування. Це абсурд. Не можна ось так руйнувати життя людей лише тому, що ви досі ображені через результат виборів, які відбулись 2 з половиною роки тому».

Раніше президент США заявив, що вважатиме чесною доповідь незалежного прокурора Мюллера, лише, якщо вона вкаже не відсутність змови між його штабом та росією.

Роберт Мюллер. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.