​Не все так гладко у висновках міністра юстиції США Вільяма Барра щодо доповіді спецпрокурора Мюллера

«Спецпрокурор Роберт Мюллер не виправдав президента Дональда Трампа у питанні перешкоджання правосуддю, але й не знайшов достатньо доказів скоєння ним злочину. Листа з таким висновком надіслав Конгресу міністр юстиції США Вільям Барр.


Голова Юридичного комітету Палати представників Джерольд Недлер заявив, що у листі Міністерства юстиції йдеться, що розслідування Мюллера «не дійшло висновку щодо того, чи президент вчинив злочин, але не знімає з нього обвинувачень».

У листі також йдеться, що Мюллер не знайшов доказів того, що в президентському штабі Трампа була «змова або координація» з росією в її зусиллях вплинути на президентські вибори 2016 року», - пише «Голос Америки».

«Разом з тим, Мюллер звертає увагу на численні пропозиції про надання допомоги кампанії Трампа, що пролунали від пов'язаних з росією осіб.

«У доповіді описані зусилля російської сторони з метою вплинути на вибори і перераховані вчинені в зв'язку з цим злочини», - йдеться в посланні Барра Конгресу.

Демократ, глава комітету нижньої палати з юриспруденції Джеррі Надлер заявив, що його комітет викличе Вільяма Барра для надання свідчень про те, як складалася доповідь.

Голова нижньої палати, демократка Ненсі Пелосі і глава фракції демократів у сенаті Чак Шумер випустили спільну заяву. «Лист прокурора Барра піднімає не менше питань, ніж закриває», - йдеться в заяві.

«Те, що доповідь спецпрокурора Мюллера не знімає з президента підозр по такому серйозному звинуваченню, як спроба перешкодити правосуддю, показує, наскільки важливо домогтися швидкої публікації повної версії доповіді та документів, на яких вона заснована», - вимагають демократи.

Пелосі і Шумер резюмують: «З огляду на відому публіці упередженість пана Барра щодо розслідування спецпрокурора, він не є неупередженим спостерігачем і не може робити об'єктивні висновки про доповідь», - цитує демократів ВВС news.

Як відомо, у ході розслідування команда Мюллера пред'явила звинувачення 34 особам, в тому числі шістьом - з оточення Трампа.

Серед них - колишній юрист Трампа Майкл Коен, екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт і колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн.

При цьому, жодному з громадян США, яким пред'явив звинувачення спецпрокурор Мюллер, безпосередньо не ставлять змову з росією під час виборів 2016 року.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.