​Західні оглядачі оцінили інавгураційну промову Зеленського - по-різному

Західні експерти розійшлись в оцінках інавгураційної промови нового президента України. Питання ставлення Володимира Зеленського до росії та внутрішніх реформ в Україні привернули найбільшу увагу коментаторів, повідомляє «Голос Америки».


Зеленський приділив замало уваги основним внутрішнім проблемам, що стоять перед країною, вважає Адріян Каратницький, експерт американського аналітичного центру Atlantiс Council.

«Перша промова президента Зеленського зосередилась на конкретних заходах, спрямованих на зміну теперішнього політичного статусу-кво, однак не надав деталі вирішення конкретних питань, що стоять перед країною: як стимулювати економічне зростання у рік величезних боргових виплат, як реформувати непрацюючу і корумповану судову систему, як полегшити поширену бідність і як усунути російські сили з української території».

Однак, саме фраза Зеленського про важливість внутрішніх реформ отримала позитивний коментар колишнього прем'єр-міністра Швеції Карла Більдта. «Гарна фраза. Шлях України, як і інших країн до Європи лежить через реформування економік, подолання корупції та забезпечення демократії», - написав експерт у Twitter.

Боїться сказати «росія», - так прокоментував виступ Зеленського політолог Тарас Кузьо. «Як і в серіалі «Слуга народу», в сьогоднішній інавгураційній промові Зеленський надто боїться сказати «росія», «російські». Зе говорить про мир і припинення війни, але надто боїться сказати, яка країна провадить військову агресію проти України», - твітує політолог.

«Гарна, потужна промова», - коментує дослідник інституту Brookings та екс-посол США до України Стівен Пайфер.

«Гарна, потужна промова, в якій він встановлює завдання для себе в якості шостого президента України», - йдеться у твіті Пайфера.

Погоджується з Пайфером в позитивній оцінці промови Зеленського і Сергій Куделя, професор Університету Бейлор у штаті Техас, США.

«Сильна інавгураційна промова», - твітує науковець. Серед найбільш важливих пунктів промови він виокремив пріоритетне значення, яке новий президент надав врегулюванню конфлікту на Донбасі через поновлення переговорів з росією, визначив шлях до примирення через емпатію, прощення і відкидання сили; зробив наголос на обмеженні ролі уряду і посиленні участі громадян в управлінні.

Куделя також відзначив положення Зеленського, що Україна перетвориться на європейську країну, коли навчиться діяти і думати як європейці; наголосив на тому, що розпуск парламенту - передумова реального прогресу; та підкреслив необхідність поважати національне розмаїття країни.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.