​Помпео та Маас відзначили, що новий президент України заслуговує на повну підтримку у продовженні реформаторського курсу

Україна, росія, Китай, Іран та Венесуела – питання міжнародної політики стосовно таких країн обговорили на зустрічі в Берліні Держсекретар США Майк Помпео та міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. Про це повідомив Помпео спілкуючись з журналістами на спільній прес-конференції з Маасом, передає «Голос Америки».


Виступаючи перед пресою, Помпео висловив вдячність Німеччині за співпрацю з питання «санкцій, що карають росію за її агресію в Україні і використання хімічної зброї у Великобританії».

«У світлі практики російської збройної агресії, - заявив Помпео, - сподіваємось, що німецький уряд зробить кроки, домовлені в рамках Уельської домовленості зі зміцнення підтримки НАТО».

Маас, в свою чергу, підкреслив важливість співпраці Німеччини та США, зокрема, що стосується України, і розповів про підсумки свого візиту до Києва.

«Багато конфліктів та викликів, які постають перед нами, можуть бути вирішені лише в координації та співпраці з нашими американськими друзями і ми маємо намір так робити», - наголосив Маас.

«Це справедливо стосовно України», - додав він.

Маас зауважив, що під час свого візиту до Києва цього тижня він «дуже чітко висловився і заявив, що новий президент та новий уряд заслуговує на нашу повну підтримку у продовженні реформаторського курсу України, і що ми працюємо з іншими країнами Великої Сімки над досягненням цієї мети».

«На тепер, дуже важливо слідкувати за подіями в України, - говорить політик. – Це також справедливо для Мінського процесу. Тут потрібен прогрес. Ми подолали перешкоди тут і хочемо якомога швидше встановити співпрацю на різних рівнях, в Нормандському форматі, або на інших рівнях».

Маас наголосив на необхідності для росії «негайно зробити конструктивні кроки – не лише стосовно України, однак, стосовно України насамперед».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.