​Волкер обговорив «Нормандську зустріч» з Францією та Німеччиною і вважає, що очікування дуже низькі - через росію

Сам факт проведення зустрічі в Нормандському форматі є позитивом, вважає спеціальних представник США з питань України Курт Волкер. В інтерв'ю Голові Української служби «Голосу Америки» Мирославі Гонгадзе Волкер назвав Нормандську зустріч, проведення якої планується на 12 липня, першим шансом «за керівництва президента Зеленського для дипломатичних радників президентів зустрітись», пише «Голос Америки».


Під час зустрічей з Зеленським, а також представниками Франції та Німеччини на полях конференції з реформ в Україні, що відбулась на початку місяця в Торонто, Волкер мав нагоду «оглянути стан справ».

Невтішним фактором в ситуації підготовки до зустрічі Нормандського формату стала відсутність новин з росії, відзначає американський дипломат.

Всі очікують, що росія буде трохи більше долучена до переговорів, говорить Волкер, але цього не відбувається.

«Якщо подивитись на резолюцію ООН на підтримку цього, то в параграфі 10 йдеться про усунення іноземних сил, розпуск незаконних збройних формувань. росія не досягла прогресу з жодного з цих пунктів. Водночас, я гадаю, щонайменше приведення сторін для переговорів є раціональним кроком і думаю, що очікування досить низькі», - говорить дипломат.

Волкер ще раз наголосив на тому, що саме росія має бути стороною переговорів, а не так звані республіки. ОРДЛО - не справжні народні республіки Донецька або Луганська, підкреслив Волкер у інтерв'ю. «росія це створила і росія є підписантом Мінських домовленостей. росія має зобов'язання в цих рамках», - говорить Волкер.

«На жаль, ми не чули значних новин від росії, - говорить Волкер. - Вони все ще говорять, що за все несе відповідальність Україна, і говорять, що на них – жодної відповідальності і що Україна має проводити переговори з двома сепаратистськими так званими народними республіками, які вони створили в Україні. Тому наразі, зі сторони росії, це не виглядає багатообіцяючим. Однак, сам факт проведення зустрічі є, можливо, корисним».

США не планують брати участь в засіданні, говорить посадовець.

«Ми не є частиною нормандського формату і саме тому ми проводимо активні консультації з Україною, а також з Францією та Німеччиною», - говорить Волкер.

А от двосторонньої зустрічі з представником Кремля, відповідальним за переговори з Волкером, поки що не призначено. Можливо, така зустріч відбудеться пізніше влітку, говорить представник США.

«Я зв'язувався з російським партнером за переговорами Сурковим, просто щоб дізнатись, чи він вважає цей час слушним для зустрічі. Ми ще не знаємо, чи відбудеться зустріч, чи ні. Якщо так, це буде трохи далі влітку, можливо», - наголошує посадовець.

Курт Волкер. Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.