​Заява Державного секретаря Помпео про вихід США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності

2 лютого 2019 року Сполучені Штати виступили із повідомленням, за шість місяців наперед, про вихід з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) через тривання порушення договору російською федерацією.


Вихід США згідно зі статтею XV договору набуває чинності сьогодні, оскільки росія так і не повернулася до повного і такого, що піддається перевірці, дотримання шляхом знищення своєї несумісної з умовами договору ракетної системи – крилатої ракети середньої дальності наземного базування SSC-8 або 9М729.

росія несе виключну відповідальність за припинення договору. Починаючи з принаймні середини 2000-х років, росія розробляла, виробляла, здійснювала пускові випробування, а тепер розгорнула кілька батальйонів своєї ракети, що суперечить договору. Сполучені Штати вперше висловили свою стурбованість росії в 2013 році. росія у відповідь систематично, протягом шести років, відкидала зусилля США, спрямовані на повернення росії до дотримання умов договору. За повної підтримки наших союзників по НАТО, США дійшли висновку, що росія суттєво порушує договір, і відповідно призупинили наші зобов’язання за цим договором. В останні півроку США надали росії останню можливість виправити її недотримання умов договору. Як і протягом багатьох років, росія вирішила зберегти свою несумісну з договором ракету, а не повертатися до виконання своїх договірних зобов’язань.

США не залишаться стороною договору, який навмисно порушується росією. Недотримання росією договору ставить під загрозу вищі інтереси США, оскільки розробка та розміщення росією ракетної системи, що порушує договір, є прямою загрозою для США та наших союзників і партнерів. Сполучені Штати високо оцінюють стійку співпрацю і рішучість союзників по НАТО, проявлених у відповідь на порушення з боку росії.

Сполучені Штати залишаються відданими ефективному контролю над озброєннями, що сприяє безпеці США, союзників та партнерів, може бути перевірений та придатний для дотримання і включає партнерів, які відповідально виконують свої зобов’язання. Президент Трамп доручив цій Адміністрації розпочати нову главу, домагаючись нової ери контролю над озброєннями, що виходить за рамки двосторонніх угод минулого. Рухаючись вперед, США закликають росію та Китай приєднатися до нас і скористатися нагодою домогтися реальних результатів в царині безпеки для нашим країн та всього світу.

Джерело: facebook.com

Майк Помпео. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.