​Трамп підтвердив смерть одного з синів колишнього очільника Аль-Каєди Осами бін Ладена

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що Хамзу бін Ладена було ліквідовано в результаті контртерористичної операції. Хамза бін Ладен, один з синів колишнього очільника Аль-Каєди Осами бін Ладена, поставав в якості нового лідера цієї терористичної організації. Повідомлення про його смерть публікували ЗМІ ще більше місяця тому, але тепер новина отримала офіційне підтвердження, передає «Голос Америки».


«Втрата Хамзи бін Ладена не лише позбавляє Аль-Каєду важливих лідерських якостей і символічного зв'язку з його батьком, але і шкодить операційній діяльності групи», - йдеться в заяві президента США.

Хамза видавав відео та аудіозвернення в Інтернеті, закликаючи послідовників проводити напади на Сполучені Штати та Західних союзників, щоб помститись за вбивство його батька американськими військовими в березні 2011 року, йдеться в повідомленні.

Хамза був одружений з донькою Мохаммеда Атти – провідника тих, хто захопив літаки, та одного з організаторів нападу на США у вересні 2001 року.

Хамза був одним з улюбленців Осами бін Ладена, який мав щонайменше 20 дітей від шести дружин і сам був 17-тим з 52-х дітей у сім’ї.

Хамза бін Ладен. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.