​Трамп у липні просив Зеленського розглянути справу Байдена-молодшого - оприлюднено зміст розмови президентів США та України

У майже 30-хвилинній телефонній розмові, яка відбулась 25 липня, Президент Зеленський подякував Сполученим Штатам за допомогу та назвав Сполучені Штати набагато міцнішим партнером України, ніж Європейський Союз, зокрема у питанні санкцій проти росії. Текст розмови оприлюднено на сайті Білого дому. Це стало відповіддю на звинувачення на адресу Трампа у тому, що у ході розмови він тиснув на президента України з метою зашкодити конкуренту Трампа на виборах президента США екс-віце-президенту США Джо Байдену, пише «Голос Америки».


Демократи у Палаті представників Конгресу США напередодні ініціювали процедуру імпічменту Дональда Трампа, не чекаючи оприлюднення змісту розмови президентів США та України.

«Я б хотів також подякувати вам і за Вашу підтримку в оборонній галузі. Ми готові продовжувати співпрацю з вами у наступних етапах. Зокрема, ми майже готові купити у Сполучених Штатів більше джавелінів для оборони», - заявив під час розмови із Трампом у липні президент Зеленський.

«Я б хотів, щоправда, щоб Ви зробили для нас послугу, тому що наша країна пережила багато, і Україна багато про це знає. Я б хотів, щоб Ви дізнались, що сталось зі всією цією ситуацією в Україні, вони кажуть Crowdstrike… Я припускаю, один з ваших багатіїв… Сервер, кажуть, що Україна має його. Багато чого сталося, вся ця ситуація. Я думаю, ви оточуєте себе деякими тими самими людьми. Я б хотів, щоб генеральний прокурор подзвонив Вам та Вашим людям, і я б хотів, щоб ви докопались до істини», - відповів президент Трамп.

Президент Трамп також кілька разів попросив президента Володимира Зеленського звернути увагу на розслідування проти сина колишнього віце-президента США Джо Байдена.

«Багато говорять про сина Байдена. Про те, що Байден зупинив розслідування, і багато людей хочуть про це знати. Було б чудово, якщо б Ви та Генеральний прокурор могли б щось зробити. Байден вихвалявся, що він зупинив розслідування, так що якщо Ви можете звернути увагу на цю справу… Як на мене, це звучить жахливо», - каже президент Трамп.

Президент Зеленський пообіцяв допомогти.

«По-перше, я розумію та знаю про цю ситуацію. Оскільки ми отримали абсолютну більшість в нашому парламенті, наступний Генеральний прокурор буде на сто відсотків моєю людиною, моїм кандидатом, який буде ухвалений парламентом і почне працювати вже у вересні. Він чи вона розгляне цю ситуацію, особливо навколо компанії, про яку ви говорили. Питання розслідування цієї справи – це питання відновлення чесності. Так що ми про це подбаємо та проведемо розслідування цієї справи», - пообіцяв президент Зеленський.

Президент Трамп спрогнозував покращення економіки України. Він зазначив, що Україна – чудова держава з багатими ресурсами та зауважив, що весь світ спостерігає за Україною.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.