​Генеральний інспектор Мін'юсту США засвідчив у Сенаті, що перевірка розслідування ФБР щодо росії «нікого не виправдала»

Генеральний інспектор Міністерства юстиції США Майкл Горовіц у середу дав свідчення перед Юридичним комітетом Сенату США про свою доповідь, у якій говориться, що розслідування ФБР про зв'язки між передвиборчим штабом Дональда Трампа і росією мало серйозні недоліки, але не було політично мотивованим. Свідчення Горовіца зайняли майже 5 годин. Як відзначають численні оглядачі, Горовіц озвучив різноманітні тези, які можуть використати як демократи, так і республіканці при обстоюванні своїх вже сформованих позицій, повідомляє «Голос Америки».


Восени 2016 року агенти ФБР попросили суд санкціонувати електронне стеження за співробітником передвиборного штабу Трампа Картером Пейджем після того, як той припинив там працювати. У відомстві підозрювали, що Пейдж може бути агентом російського уряду. Генеральний інспектор дійшов висновку, що у ФБР припустилися низки серйозних помилок при оформленні дозволу на стеження, але мали вагомі причини для того, щоб ініціювати розслідування після отримання інформації від австралійського уряду.

Після оприлюднення доповіді Горовіца стали очевидними серйозні розбіжності у публічних інтерпретаціях її значення з боку президента США, міністра юстиції Вільяма Барра, директора ФБР Крістофера Рея і самого Горовіца. Директор ФБР Крістофер Рей оголосив, що у відомстві будуть проведені різні удосконалення. Між тим, міністр юстиції Вільям Барр в інтерв'ю NBC News у вівторок знову висловив думку, що ФБР, можливо, діяло, «керуючись недобросовісними мотивами», відкриваючи розслідування.

«Я вважаю, що нашу країну на три роки перевернули з ніг на голову на підставі абсолютно надуманої історії, яку роздула безвідповідальна преса, - сказав Барр. - Я вважаю, що були серйозні порушення ... і незрозуміла поведінка, неприйнятна у ФБР».

У ході свідчень у середу Горовіц заявив, що його висновки не «виправдовують» нікого з офіційних осіб ФБР у період, коли було ініційоване розслідування щодо російського втручання.

Відповідаючи на питання голови комітету Ліндсі Грема про те, чи «виправдовує» доповідь колишнього директора ФБР Джеймса Комі, Горовіц сказав: «Я вважаю, що виявлена нами діяльність не виправдовує нікого, хто був до цього причетний».

Водночас Горовіц повторив, що перевірка «не знайшла доказів того, що розслідування було мотивоване політичною ангажованістю».

Прикметно, що у ході слухань у Сенаті сенаторка-демократ Камала Харріс закликала генерального інспектора Мін'юсту США розслідувати діяльність голови Мін'юсту Вільяма Барра.

Коментуючи свідчення Горовіца, численні оглядачі відзначили, що він розвінчав чимало міфів про порушення з боку ФБР, на яких наполягали у штабі Трампа. Натомість прихильники президента США наголошують на критиці роботи ФБР та використання правоохоронцями неперевіреної інформації, яка пролунала з боку Горовіца.

Майкл Горовіц. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.