​Трамп звинуватив конгресмена-демократа Адама Шиффа у розголошенні розвідданих про росію

Президент США Дональд Трамп припустив, що голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США демократ Адам Шифф навмисне розголосив таємну інформацію про спроби росії втрутитись до президентських перегонів США. Трамп закликав розслідувати дії Шиффа, пише Reuters.


Метою Шиффа, на думку Трампа, було зашкодити шансам Берні Сандерса отримати номінацію на участь у виборах від Демократичної партії. Про це Трамп заявив, спілкуючись з пресою в неділю, перед візитом до Індії, повідомляє «Голос Америки».

Минулого тижня в ЗМІ потрапила інформація про те, що розвідувальні служби США провели брифінг для конгресменів, під час якого заявили, що росія, як видається, провадить кампанію з дезінформації, щоб допомогти Сандерсу та Трампу.

«Я прочитав, що росія допомагає Берні Сандерсу, - сказав Трамп.- Мені про це ніхто не сказав. Ніхто мені не провів брифінг про це».

«Це був витік від Адама Шиффа та його групи. Вони це розповіли газетам і, як ведеться, мусить бути розслідування Адама Шиффа за витік інформації», - заявив Трамп.

Шифф відкинув звинувачення. «Гарна спроба відволікти увагу, пане президенте, - написав Шифф у Twitter, серед іншого. – Однак ваші несправедливі заяви нікого не обдурять». Шифф, який головував під час значної частини розгляду імпічменту Трампа у Палаті представників, додав: «Ви вітали допомогу росії у 2016 році, намагались змусити Україну допомогти в 2019 і не захищаєте наші вибори в 2020».

Оглядачі вважають, що Трамп хотів би, щоб Демократичну партію на виборах президента США представляв саме Берні Сандерс, який може стати слабким кандидатом, бо пов'язує себе з соціалізмом та висуває надто кардинальні ідеї.

Цими вихідними Берні Сандерс, самопроголошений соціалістичний демократ, отримав найбільшу підтримку серед номінантів у кандидати в президенти від Демократичної партії США в Неваді.

Трамп привітав Сандерса, однак, натякнув, що демократи можуть зашкодити його номінації.

«Вважаю, це чудова перемога для Берні Сандерса. Побачимо, як усе буде розвиватися далі, адже треба ще багато перемогти. Сподіваюся, до нього поставляться справедливо. Відверто кажучи, мені байдуже, проти кого я буду змагатися, головне, аби до нього ставилися об’єктивно», - заявив Трамп.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.