​У Сенаті США республіканці продовжують розслідувати дії Хантера Байдена

У сенатському Комітеті з питань національної безпеки продовжується очолюване законодавцями-республіканцями розслідування щодо Хантера Байдена, сина екс-віце-президента США і ймовірного конкурента Дональда Трампа на наступних виборах Джо Байдена. Про це йдеться у матеріалі видання Politico. Речник голови комітету, близького до Трампа сенатора-республіканця Рона Джонсона, заявив виданню, що «нічого не змінилося у наших довготермінових планах з приводу розслідувань», повідомляє «Голос Америки».


Як відзначає видання, один із співробітників Сенату, який бере участь у розслідуванні, раніше заявив, що епідемія коронавірусу не завадить роботі розслідувачів. Водночас сенатор-республіканець на правах анонімності заявив виданню, що розслідування більше не є пріоритетом. Робота Сенату США перервана, щонайменше, до 20-го квітня.

Раніше неоднозначну реакцію законодавців США викликали заяви можливого свідка розслідування, українця, колишнього співробітника посольства України у США Андрія Теліженка. Теліженко тривалий час заявляв про втручання України у вибори у США.

Предметом теперішнього розслідування є робота Хантера Байдена в українській енергетичній компанії Burisma та закиди про те, що піар фірма, пов'язана з Демократичною партією США, намагалась використати Байдена, щоб впливати на ухвалення рішень у Державному департаменті США за часів Обами. Демократична партія відкидає ці звинувачення.

Повідомлення про продовження розслідування щодо Хантера Байдена викликало бурхливу реакцію в соцмережах.

«У США 250 000 випадків COVID-19, вже померли 6 000, за оптимістичним сценарієм може померти від 100 тисяч до 200 тисяч, бракує апаратів вентиляції легень, державні запаси майже вичерпано. Медсестри використовують пакети для сміття, бо не мають засобів захисту. І що пропонують республіканці: давайте розслідувати Хантера Байдена», - твітує Тім Хоган, директор з комунікацій сенаторки-демократки, екс-кандидтаки у президенти США Емі Клобучар.

«Ні, це не жарт - під час катастрофи пріоритетом для правлячої партії є підставити політичного конкурента, а не переконатись, що Білий дім виконує покладені на нього завдання», - пише журналіст видання The Atlantic, для якого характерні симпатії до Демократичної партії США.

«Я переконаний, що ми маємо дозволити політичним партіям робити те, у чому вони сильні. Тож хай республіканці займаються політично мотивованими розслідуваннями, а демократи займуться організацією відповіді на пандемію», - твітує політичний оглядач Джо Локхарт.

Водночас повідомлення про продовження розслідування щодо Хантера Байдена привітали прихильники президента США.

«Сенатський комітет з питань національної безпеки продовжуватиме своє розслідування щодо Хантера Байдена. Він продав Америку Китаю за півтора мільярда доларів, отримував 83 300 на місяць від української компанії. Притягніть родину Байденів до відповідальності!» - твітує засновник організації Students for Trump Раян Фурньє, повторивши у твіті популярні закиди проти сина Джо Байдена.

Раніше вимоги уряду США до України розслідувати роботу Байдена у Burisma та закиди про буцімто втручання в американські вибори 2016-го року з території України стали причиною ініційованого демократами імпічменту президента США. Останній закінчився виправданням Трампа у Сенаті, де більшість контролюють республіканці. Демократи наполягали, що, домагаючись розслідування в Україні адміністрація, Трампа прагнула виключно зашкодити шансам на обрання ймовірного конкурента Дональда Трампа на виборах 2020-го року Джо Байдена.

Син екс-віце-президента США Джо Байдена, Хантер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.