​Трамп звинуватив ВООЗ в уповільненні попередження про пандемію і пригрозив скоротити американські внески для цієї організації

Президент Дональд Трамп звинуватив Всесвітню організацію охорони здоров’я у тому, що вона недостатньо швидко попередила про загрозу пандемії коронавірусу і заявив, що США обмежать кошти, які країна надає ВООЗ, повідомляє «Голос Америки».


«Вони прогадали. Вони пропустили дзвінок», - сказав Трамп журналістам у Білому домі, натякаючи, що ВООЗ діяла з огляду на Китай, де вперше було зареєстровано епідемію Ковід-19.

«Вони виглядають дуже зосередженими на Китаї, - сказав президент, додавши - Нам треба з цим розібратися».

У відповідь на запитання кореспондента про те, наскільки розважливим було б придушувати фінансування організації в часи пандемії, президент заперечив, що він це робить і уточнив: «Ми це розглянемо».

Сполучені Штати роблять найбільші внески до ВООЗ, які за даними агентства Associated Press сягають $122,6 млн.

Агентство також повідомляє, що в останніх бюджетних пропозиціях адміністрація Трампа пропонує зменшити цю цифру до $57,9 млн.

Кількома годинами раніше речник ООН Стефан Дюжаррік відкинув загальну критику ВООЗ, заявивши, що організація «надзвичайно добре працює стосовно Ковід», включно з наданням порад іншим країнам, допомогою урядам з професійним навчанням та надсилаючи устаткування країнам.

Тим часом, президент Трамп відкидає звинувачення щодо того, як його адміністрація реагувала на ранні застереження про те, що епідемія коронавірусу може завдати американській економіці шкоди на трильйони доларів і призвести до смерті великої кількості американців.

«Фактично, пан Трамп намагався засудити ВООЗ саме за ті прорахунки та помилки, в яких звинувачують його адміністрацію. Фахівці з охорони здоров’я казали, що виступи президента, в яких він відкидав небезпеку вірусу, затягнули американську реакцію», - стверджує газета New York Times.

Але сам президент сказав у вівторок, що краще діяти, ніж це зробив він, було неможливо.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.