Рамкова домовленість Саудівської Аравії з росією підвищила світові ціни на нафту

Ціни на нафту підстрибнули на 12% в четвер на тлі новин про припинення «нафтової війни» між росією та Саудівською Аравією. За інформацією NBC News, ціни потім трохи знизились, коли з‘явились повідомлення про попередній характер досягнутої домовленості.


Зростання цін почалось після того, як Reuters з посиланням на дані поінформованих джерел, повідомило про досягнення домовленості між росією та Саудівською Аравією стосовно зменшення продажів нафти, передає «Голос Америки».

За повідомленням Reuters, зменшення може сягнути 20 мільйонів барелів на добу. Bloomberg, посилаючись на джерела, наголошує, що домовленість носить рамковий характер і конкретний обсяг скорочень ще невідомий. Саудівська Аравія, за повідомленнями джерел видання, пропонує рахувати обмеження з нового початкового рівня - квітневого рівня поставок країни у 12 мільйонів барелів на день. росія ж під час переговорів продовжувала наполягати на посередництві США у цій домовленості.

Раніше про можливість того, що США долучаться до переговорів, заявляв президент Дональд Трамп.

У п‘ятницю питання стабілізації ринку нафти планують обговорити країни Великої 20-ки, і оглядачі очікують, що тоді стане відомо більше деталей домовленості.

Протистояння між росією та Саудівською Аравією в нафтовій сфері триває з березня і вже отримало назву «нафтова війна». У березні, під час зустрічі з ОПЕК, росія не підтримала нову домовленість про підвищення обмежень, що спонукало Саудівську Аравію заявити про нарощування продажів до 12 мільйонів барелів на день з близько 9,7 мільйона в лютому. росія та ОАЕ на той час також заявили про плани збільшити продажі. Це та зменшення попиту на нафту на тлі пандемії коронавірусу призвело до значного падіння нафтових цін та ринкової нестабільності.

Падіння цін на нафту шкодить нафтовидобувній галузі у США. Швидке зростання видобутку сланцевої нафти протягом останніх років вивело США на провідні позиції серед світових нафтовиробників.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.