​Білий дім розслідує, чи міг новий коронавірус «втекти» з китайської лабораторії в Ухані

Сполучені Штати Америки проводять повномасштабне розслідування того, чи міг новий коронавірус, який переріс в пандемію і приніс значну шкоду світовій економіці, «втекти» з китайської лабораторії в Ухані. Про це повідомляє американський телеканал «Fox News», посилаючись на власні джерела в уряді, пише «Голос Америки».


Співробітники американської розвідки збирають інформацію про лабораторію та початковий спалах вірусу. Аналітики у той же час відтворюють історію поширення COVID-19, аби отримати точну картину того, що відбулося, додають в Fox News.

Офіційні особи США і розвідувальне співтовариство підтвердили Fox News, що вони розглядали можливість того, що коронавірус був штучно спроектований всередині Китаю, як якась біологічна зброя, або ж був створений в рамках зусиль Китаю показати всьому світові, що його можливості у подоланні вірусів на рівні або і вище американських, але наразі відкинули припущення про штучну природу вірусу.

Є дані про те, що структура вірусу не була генетично змінена, тобто, первісна передача вірусу була природним штамом, який вивчався в лабораторіях, а потім коронавірус «втік» із лабораторії в Ухані. Джерела вказують на лабораторію доктора Ши Чженлі, який працював здебільшого з кажанами над противірусними препаратами та імунізацією проти коронавірусу.

Держсекретар США Майк Помпео в п'ятницю, 17 квітня, підтвердив, що адміністрація «придивляється» до Уханьского Інституту вірусології:

«Ми знаємо, що перші випадки зараження відбулися в декількох милях від Уханьського Інституту вірусології. Ми знаємо, що цей об'єкт - перша лабораторія BSL-4, в якій проводяться високотехнологічні дослідження вірусів», – заявив Помпео.

«І найголовніше, ми знаємо, що вони не пустили вчених з інших країн в цю лабораторію, аби подивитися, що саме там сталося», – підкреслив Держсекретар.

Під час щоденного прес-брифінгу в четвер, 16 квітня, Міністерство закордонних справ Китаю відкинуло ці припущення і запевнило, що немає ніяких доказів того, що коронавірус, який заразив більше 2 мільйонів людей і обрушив світову економіку, був зроблений там.

«Глава ВООЗ багато разів заявляв, що немає ніяких доказів того, що новий коронавірус виник в нашій лабораторії», – сказав представник Китаю, Чжао Ліцзянь.

«Багато видатних медичних експертів у світі теж вважають, що так званих лабораторних витоків не було», - підсумував, Чжао Ліцзянь.

Як тільки розслідування США завершиться, результати будуть представлені адміністрації Трампа. Після чого Білий дім на основі отриманих даних прийме рішення як саме притягнути Китай до відповідальності за глобальну пандемію.

Фото АР



Коментарі

  +0 #1 Фёдорова Мартина 9 мая 2020 г., 19:33:37
Меня короновирус тоже пугает, хотя у нас в стране ещё мало болеющих, но все равно страшно. Будем надеяться, что скоро все выздоровеют и эта зараза пропадет.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.