​Міжнародні експерти прокоментували можливе призначення Саакашвілі в уряд України

Численні західні оглядачі та медійники коментують повідомлення про те, що екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації, Міхеїл Саакашвілі може зайняти посаду в українському уряді, повідомляє «Голос Америки».


В Офісі президента України заявили, що Володимир Зеленський провів зустріч із Саакашвілі на тему «його бачення можливої допомоги в розвитку України».

«Це те, що сьогодні потрібно Україні: реальний лідер-реформатор з чітким вектором, який здатен розворушити ситуацію і досягнути результату», - твітує досідник аналітичного центру Atlantic Council, член наглядової ради «Укрзалізниці» Андерс Аслунд.

Саакашвілі відомий в Україні своїм конфліктом із Петром Порошенком та вимушеним від'їздом з країни. Повернення Саакашвілі відбулося за президентства Зеленського.

«Повернення Саакашвілі в якості заступника прем'єр-міністра, який триматиме Україну на шляху реформ - це хороші новини, принаймні тому, що це дратує путіна», - твітує американська оглядачка Даєн Френсіс.

Інші ставляться до повідомлень про можливе майбутнє Саакашвілі в уряді України більш скептично, вказуючи на те, що президент України, як видається, відчуває кадровий голод.

«От вони «нові обличчя», які Зеленський обіцяв рік тому!», - твітує політичний аналітик Алекс Кокчаров, який раніше критикував президента України Зеленського.

«Через рік після початку президентства Зеленського, схоже, що ми вже досягнули етапу призначення Саакашвілі...», - твітує кореспондент Бі-Бі-Сі в Україні Джон Фішер.

Між тим, переважна більшість коментарів присвячена здатності Саакашвілі знову і знову повертатись до політичного життя.

Дослідник-міжнародник Макс Фрас порівняв Саакашвілі із героєм гри «Супер Маріо», який впевнено проходить складні рівні.

«Ніколи не припиню дивуватись тому, скільки ще нових глав у політичній кар'єрі Міхеїла Саакашвілі - через 7 років після того, як він залишив посаду президента!» - твітує журналіст Financial Times Макс Седдон.

Саакашвілі у середу заявив, що отримав від Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром в уряді. Саакашвілі заявив з цього приводу, що сподівається «згодитись народу України, зробивши щось корисне для людей».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.