​Радника біглого януковича і екс-очільника виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта випустили з в'язниці під домашній арешт через коронавірус

Як повідомляють ABC News, Пола Манафорта, колишнього очільника виборчої кампанії Дональда Трампа, а перед тим радника «партії регіонів», випущено із в'язниці - решту терміну він відбуде під наглядом вдома. Дане рішення ухвалено з метою зменшити ризик захворювання Манафорта на коронавірус, передає «Голос Америки».


Як відзначає ABC News, два джерела повідомили, що Манафорта у середу зранку звільнили із федеральної виправної інституції Loretto, що у штаті Пенсильванія, у середу вранці. Інформацію виданню підтвердив адвокат Манафорта.

Манафорт відбуває термін у 7,5 рока за шахрайство з податками, банківське шахрайство та порушення, пов'язані з лобіюванням в інтересах закордонних урядів у США. Обвинувачення Манафорту були висунуті в рамках розслідування втручання росії до американських виборів, яке проводив Роберт Мюллер.

Раніше адвокати Манафорта просили негайно перевести його на домашнє ув'язнення під наглядом. Як заявляв захист Манафорта, він має підвищений ризик захворювання на коронавірус через вік та наявні захворювання. Адвокати повідомляють, що Манафорт має високий тиск, хворобу печінки, захворювання дихальних шляхів і у січні 2020-го захворів на грип та бронхіт. У грудні Манафорта було госпіталізована через «кардіологічну подію».

Повідомлення про переведення Манафорта на ув'язнення вдома під наглядом активно коментують у США.

«Це викликає питання щодо неупередженості. Манафорт не підпадає під кваліфікацію звільнення з гуманних міркувань. Чи його випадок розглядався у спеціальному режимі перед тими, хто підпадає під таку кваліфікацію? Перед людьми в установах, де має місце сплеск коронавірусу, або людьми, чий термін добігає кінця? Чи отримав друг Трампа переваги під виглядом звільнення, покликаного захистити в'язнів? Переведення під утримання під наглядом вдома має сенс, але це має бути процес, що базується на об'єктивних критеріях. Майк Колен (екс-адвокат Трампа - прим. ГА), який значно ближчий до завершення терміну, отримав відмову, після того як інформацію про його можливе звільнення було оприлюднено», - твітує професорка права Алабамського університету Джойс Алін.

«Тож очолюване міністром юстиції управління виконання покарань звільнило Манафорта, щоб решту, 4 роки, які йому лишились, він провів вдома. Це попри те, що у в'язниці, де він утримувався, не було випадків коронавірусу а сам він не відповідав низці урядових стандартів щодо звільнення через коронавірус», - твітує колишній радник Барака Обами Девід Аксельрод.

Раніше президент Трамп, як видається, називав судове переслідування свого колишнього радника «полюванням на відьом».

«Мені дуже шкода Пола Манафорта та його чудову родину. «Правосуддя» взяло справу щодо податків, якій вже 12 років, серед іншого, чинило колосальний тиск на нього, але, на відміну від Майкла Коена, він відмовився «ламатись» і не став вигадувати історії, щоб отримати «угоду». Велика повага хороброму чоловікові!», - твітував президент США у 2018-му році.

Як відзначають ABC News, на поточний момент Манафорт відбув лише 30% терміну.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.