Замість соціальної допомоги столична влада передплачує пенсіонерам «Вечірній Київ»

Столична влада за рахунок бюджетних коштів масово передплачує киянам газету «Вечірній Київ» – активісти Партії регіонів та наближених до неї громадських організацій ходять з такими пропозиціями по домівках столичних пенсіонерів. Як повідомляє прес-служба фракції «УДАР» у Київраді, кошти на передплату беруть з  передбачених в міській соціальній програмі «Турбота».
«Такі дії – ні що інше, як відверте використання адмінресурсу. До того ж, влада цинічно порушує закон, витрачаючи кошти не за цільовим призначенням. Адже в той час, коли рівень життя пенсіонерів постійно падає, КМДА замість реального соціального захисту громадян займається власним піаром», – говорить заступник голови фракції «УДАР» Наталія Новак.
Кошти, закладені в програмі «Турбота», передбачені для надання адресної матеріальної допомоги, забезпечення протезами і ортопедичним взуттям інвалідів, виплати допомоги на поховання, санаторно-курортного оздоровлення ветеранів війни та дітей-інвалідів, безкоштовного харчування малозабезпечених тощо.
«В цьому переліку немає передплати на «Вечірній Київ».Та київську владу на чолі з Олександром Поповим це аж ніяк не бентежить – за кошти громади вона готується до виборів. При цьому абсолютно не переймається тим, що передплачуючи нікому не потрібну газету, забирає гроші в тих людей, які потребують реальної соціальної допомоги», – зазначає депутат від «УДАРу».
«Між тим, річна передплата на газету коштує близько 120 гривень. Невже пенсіонерам, які зараз навіть не можуть вийти з будинків через снігові завали та кригу на подвір’ях, потрібна така дорога «читанка» про міфічні досягнення столичних регіоналів?», – запитують в «УДАРі».
Депутати зазначають, що столична влада чинить так не вперше. Торік Олександр Попов також не стидався витрачати кошти міської скарбниці на вітальні білборди в якості «соціальної» реклами.
Фракція «УДАР Віталія Кличка» вже направила запит до Державної фінансової інспекції України щодо перевірки цільового використання коштів міської скарбниці та вимагає від влади звіту про використання грошей, виділених на програму «Турбота». У 2012 році ця сума склала 85, 4 млн. гривень.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.