Теорія брехні від влади, або як суспільство виявляє провладний обман

Коли страх починає перемагати, людина бачить навколо одних ворогів, а тому то і починає їх прибирати зі своєї дороги, оголошуючи їм анафему.
 
Саме за такою, зовсім не новою технологією, розпочала зачистки партія влади, яка наразі, незважаючи на те, що складається з олігархів і магнатів, дедалі частіше прагне побудувати структуру партії за принципом колишньої КПРС. Чи зможуть вони це зробити, чи ні, - це справа третя. Але те, що у своїх діях провладна партія застосовує репресивні механізми сталінізму, це вже викликає занепокоєння, оскільки починаєш усвідомлювати, що Янукович уявив себе малим сталіним, муссоліні чи гітлером.
 
Згадані вище особи, у прояві страху втратити контроль над суспільством і над опонентами, вдавались до найжорстокіших дій. Вони настільки «загралися» у Бога, що не думали, що колись і їх знищать, як непотріб. Проте історія довела: усі тирани закінчували погано. А тому - хто не знає історії, той не має майбутнього.
 
Але Янукович цим не переймається. Зважаючи на повну неосвіченість і безграмотність, він просто не замислюється над тим, що треба б зважити на уроки історії і не повторювати помилки попередників, аби не закінчити так як вони. Він не знає про те, що Чаушеску – розстріляли, Гітлер – застрелився, а Сталін помирав, лежачи в калюжі власної сечі, і здихав немов собака.
 
Необізнаність в історичних моментах дає йому ілюзію вседозволеності. Проте, підсвідомо відчуваючи, що міжнародна спільнота засуджує його дії, він робить спробу вводити світ в оману, називаючи речі не своїми іменами.
 
Проте можна скільки завгодно говорити одне, а твоє тіло все одно скаже народу правду. Психологію - не обманеш, як і свою підсвідомість. І скільки б Янукович та його соратники по брехні не говорили якихось фактів, мова їхніх жестів говорить про інше.
 
Так, наприклад, Янукович дуже часто у своїх промовах любить покашлювати, а будь-який психолог одразу зрозуміє - гарант бреше, а його підсвідомість показує нам, що покашлюванням (на нервовому ґрунті) він дає суспільству один єдиний месседж – не вірте мені, я вам вішаю локшину.
 
Обман виявляється і тоді, коли представники влади проводять маніпулятивні жести, роблячи спробу торкатись голови, носа, шиї. А тому-то, коли Пшонка під час прес-конференції, автоматично прикриває долонею рот та пів-обличчя, але при цьому заявляє про обвинувачення того ж Луценка, суспільство усвідомлює: Луценка просто хочуть посадити, і це єдиний факт, під який все одно придумають обвинувачення, а потому його озвучать. Але підсвідомість не надуриш. Ринат Кузьмін теж красиво заявляв на цій же прес-конференції про те, за яку розтрату посадять Луценка, але, знову ж таки, при цьому підпирав голову, показуючи суспільству цим жестом – ми вам тут брешемо.
 
Тож скільки б красивих і правильних слів про справедливість і законність представники влади не озвучували, за них все одно говорить їхня підсвідомість, яка доносить суспільству нещирість їхніх слів, думок і намірів.
 
А от громадянам потрібно вивчити мову жестів можновладців, тоді буде набагато простіше вирахувати брехуна і вказати йому на його місце…
 
Оксана КОТОМКІНА


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.