Юлію Тимошенко висунули у президенти

timoshenko kandidat

 
На засіданні Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» голова Ради Арсеній Яценюк запропонував визначити Юлію Тимошенко єдиним кандидатом у президенти від Об’єднаної опозиції. Рада «Батьківщини» одностайно підтримала це рішення.


«Сьогодні дуже важливий і відповідальний момент, пов’язаний із тим, яке буде майбутнє України і чи здатні ми відновити українську демократичну державу та перемогти на президентських виборах, які відбудуться в 2015 році», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що об’єднання опозиційних сил перед парламентськими виборами та формування Об’єднаної опозиції на базі 8 партій дало можливість сформувати найбільшу опозиційну фракцію у Верховній Раді.

«Те, що ми були єдині, працювали злагоджено, що у нас були спільні цілі та завдання і ми зуміли подолати особисті амбіції і отримати довіру українського народу, є свідченням правильності вибраного курсу».

Він наголосив, що вже сьогодні необхідно чітко визначити, хто буде єдиним кандидатом від Об’єднаної опозиції на президентських перегонах 2015 року.

«Тому що боротьба розпочалась вже сьогодні», - додав голова Ради Об’єднаної опозиції.

«Сьогодні основне наше завдання – це те, щоб всі опозиційні сили об’єднались навколо перемоги України, навколо перемоги на президентських перегонах і навколо особистості, яка повинна бути визначена єдиним кандидатом в президенти України на президентську кампанію 2015 року», - наголосив Арсеній Яценюк.

«На моє переконання, таким кандидатом може і повинна бути Тимошенко Юлія Володимирівна. Це чесно і справедливо. Це людина, яка довела своїм життєвим шляхом, що вона поділяє цінності Європи і демократії, що вона здатна боротися і що, якщо ми будемо разом злагоджено працювати, то ми однозначно отримаємо перемогу на президентських виборах», - заявив голова Ради Об’єднаної опозиції.

«Впевнений, що опозиційні українські сили підтримають цей вибір», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що в Декларації єдності, підписаній ним та Юлією Тимошенко, наголошено, що об'єднання опозиційних сил має стратегічний характер.

«Ми вважаємо, що в українській політиці треба запроваджувати нові правила і стандарти – це чесність, послідовність і відповідальність. Неодноразово я особисто розмовляв із Юлією Тимошенко і робив публічні заяви з приводу того, що вона має пріоритетне право бути визначеною єдиним кандидатом в президенти України. І сьогоднішнє рішення означає, що ми чесно працюємо і відповідаємо за кожне своє слово, яке даємо публічно і не публічно», - сказав Яценюк.

«Перемога можлива у тому випадку, якщо у нас єдиний кандидат, яким повинна бути Юлія Тимошенко, єдина фракція і єдина партія. Інших дискусій немає і бути не може», - підкреслив він.

Рада Об’єднаної опозиції це ухвалила рішення одностайно.

«Кампанія розпочалася вже зараз. Кампанія за європейську Україну, за демократію, права людини, повагу до українського громадянина і особистості, за гідне, чесне і справедливе життя, за майбутнє України як частини Європейського союзу», - підсумував Арсеній Яценюк.

Коментуючи висунення Юлії Тимошенко кандидатом у президенти, Перший заступник Голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що запорукою перемоги опозиції на виборах має бути консолідація всіх політичних сил навколо єдиного кандидата.

Він також запропонував звернутися до партій «Удар» і «Свобода» з пропозицією приєднатися до угоди.

У свою чергу член Ради Об’єднаної опозиції, голова партії «Громадянська позиція»Анатолій Гриценко заявив, що «Юлія Тимошенко своєю безкомпромісною боротьбою заслужила того, щоб бути висунутою єдиним кандидатом на посаду президента від опозиції». Він закликав всі опозиційні сили об'єднати свої зусилля для того, щоб звільнити Тимошенко з-за грат.

Член Ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Борис Тарасюк зазначив, що цим рішення опозиція підтверджує свою підтримку Юлії Тимошенко і те, що вона є єдиним лідером опозиції.

«Цим рішенням ми надішлемо сигнал міжнародній спільноті, яка щиро переживає за Юлію Тимошенко і намагається всіма силами і засобам звільнити її з ув'язнення», - сказав Тарасюк.

Він також додав, що цим рішенням лідери опозиційних сил заперечують заяви про те, що нібито в опозиції вже змирилися з тим, що Юлія Тимошенко знаходиться за гратами.

«Там, де ми єднаємося, - ми перемагаємо. Партія "Реформи і порядок" підтримує рішення про висунення Юлії Тимошенко кандидатом на посаду президента», - заявив у свою чергу один з лідерів ПРП Володимир Бондаренко.

Лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко також підтримав пропозицію про те, що єдиним кандидатом від опозиції повинна бути Юлія Тимошенко.

«Для того, щоб припинити тенденцію зі знищення незалежності України, опозиція має мати єдиного кандидата, і я підтримую нашу спільну позицію, що цим кандидатом має бути Юлія Тимошенко», - заявив він.

Дружина Юрія Луценка Ірина Луценко зазначила, що 2015 рік покаже, куди буде рухатися Україна: далі у напрямку тоталітарної держави, чи у бік демократичної країни.

За її словами, для того, щоб змінити ситуацію, опозиція має мати єдиного кандидата.

«Юлія Тимошенко - це кандидат загальнонаціонального масштабу, це найкращий варіант для майбутнього України», - заявила Ірина Луценко.

На думку члена Ради Об’єднаної опозиції Миколи Мартиненка, останні роки українські політичні сили програвали тому, що були роз'єднані.

«Коли ми об'єднуємося - ми можемо досягати певних результатів. Тому прийняття рішення про висунення єдиного кандидата на президентські вибори - це правильно. І тому я підтримую кандидатуру Юлії Тимошенко», - заявив він.

Один з лідерів «Батьківщини» Микола Томенко додав, що звільнення України від політичного режиму Януковича і повернення країни на демократичний європейський шлях розвитку має стати основою стратегії діяльності опозиції до 2015 року. За його словами, єдиний кандидат від опозиції Юлія Тимошенко вже зараз має потенціал 55%, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.