New-демократи - казнокради йдуть грабувати Київ

vibir kievrada

 
Майже три місяці тому українці, які відвоювали перемогу над бандитами на Майдані, мало не добровільно передали владу представникам «Батьківщини», «Свободи» та «УДАРу». І з того моменту кожен день роботи new-уряду та нової парламентської більшості ставав для них тестом на професійну придатність. На жаль, значну частину цих тестів політики не здали. Останній приклад - списки кандидатів до Київради, в які, під прапорами «new-демократичних сил» йдуть найодіозніші представники бувалої гвардії казнокрадів.


Як відомо, 25 травня до Київської міської ради будуть обрані 120 депутатів. Половина з них - по мажоритарних округах, ще половина - за партійними списками. Киян чекає маса сюрпризів в обох бюлетенях, але вибори по округах – на жаль, демонструють абсолютно клінічний випадок.

Мешканці столиці не схильні розбиратися в хитросплетіннях регіональної політики, тому просто віддають перевагу висуванцям тих політичних сил, які вони підтримують на загальноукраїнському рівні. На жаль, такий підхід, з огляду на стратегії фаворитів виборчих перегонів, себе не виправдовує. Схоже на те, що дві найбільш популярні демократичні партії пішли обкатаним шляхом продажу місць, за дорого, у списках людям з далеко неоднозначною репутацією.

Таким чином, в new-демократичну Київраду планують потрапити не тільки популярні представники «молодої команди Льоні Космоса», екс-представники ПР та їх сателітів – Народна партія Володимира Литвина, Громадський актив Києва, та ще, начебто, достатня кількість нових облич.

Щоправда, під цими масками, здебільшого, ховаються куми, свати, брати, а частіше - заступники чи бізнес-партнери тих, кому, зважаючи на безнадійно заплямовану репутацію, «продертися» до Київради - зась. Скажімо, таких як Лесик Довгий та Галинка Герега.

«УДАР» по киянах

На кого спиратиметься Петро Порошенко у разі обрання президентом, ми сьогодні абсолютно визначити не можемо. Зате можемо чітко сформулювати, кого «шоколадний король» хоче бачити у складі Київраді. Списки кандидатів від ««УДАР» у формувалися спільно Порошенко і партією Віталія Кличка. При цьому, в «УДАРі» стверджують, що усі скандальні персони були туди записані за квотою кандидата в президенти. Крім того, відомо, що до списків Порошенко примазалися і відщепенці з «Батьківщини», які, відчуваючи неминуче фіаско партії, заздалегідь зарядили свої язики у напрямку шоколадного огузку.

Тож, по 13 столичному округу ««УДАР» висунув Ігоря Баленко - чоловіка співачки Асії Ахат, господара ЗАТ «Фуршет», ресторану «Арізона» і безлічі інших комерційних структур. Свого часу, він був засновником різних політичних партій: «Нова Сила» або «Європейська столиця», входив до фракції Литвина та, врешті, зупинився на політичному проекті «Громадський актив Києва».

По п'ятому округу під прапором «УДАРу» Баленко-старший веде свого сина Артурчика, по 13-му - свого бізнес-партнера-власника ТЦ «Променада» Богдана Білько. Правда, не виключено, що Білько - технічний кандидат, покликаний полегшити перемогу Олександру Супруненко - братові зятя Черновецького і екс-нардепу партії регіонів.

Цю модель впроваджують з членом гвардії Льоні-космоса – Аллою Шлапак, проти якої від «УДАРу» боротиметься Оксана Подколзина - однокурсниця Шлапак, пов'язана з іншим соратником Черновецького - Олександром Супруненком.

Паралельно з тим, «УДАР» висунув людей Шлапак по 36-му і 52-му округах. Там балотуються Михайло Терентьєв - заступник Шлапак у партії «Соціальна справедливість» - та Андрій Андрєєв - керівник приймальні Шлапак на парламентських виборах 2012 року.

По округу № 1 від «УДАРу» йде Олександр Найдьонов, який досі працює у департаменті земельних ресурсів КМДА, незважаючи на всі скандали, які були пов'язані з його рішеннями про землевідводи.

У 22 окрузі «УДАР» висунув власницю мережі кафе «Волошка» Олену Овраменко, яка на минулих виборах потрапила до Київради за списками Блоку Литвина, але перейшла до фракції Блоку Черновецького.

В окрузі № 24 від «УДАРу» за депутатський мандат побореться Віталій Даниленко - активний учасник парламентської кампанії Олеся Довгого у 2012 році. За 30 округ позмагається Владислав Михайленко, помічник депутата Київради від блоку Черновецького Віталія Лавриненка.

По 56-му - Валентина Мандрик, помічниця депутата Київради Лева Парцхаладзе, яка прославилась скупкою голосів для свого патрона. По округу № 37 до Київради крокує Володимир Доброскок, активний член «тендерної мафії» Антона Яценко.

«Батьківщина» - по демпінгових цінах, бо майже не беруть

Серед мажоритарних кандидатів від «Батьківщини» фігурують сумнозвісні бізнесмени, перебіжчики і близькі родичі колись впливових політиків, які з різних причин вирішили зекономити на поточних виборах та відмовились від «кусючих» розцінок «УДАРу». Яскравий приклад таких – Олександр Поживанов, бездарний син екс-розпорядника Фонду держмайна Михайла Поживанова, того самого, що разом із вкраденими у громадян України грошима переховувався від правосуддя у Австрії та нещодавно отримав індульгенцію від своїх політичних протеже.

У 23 окрузі партія Юлії Тимошенко висунула Владислава Ярцева, якого, ще у 2001-му, як заступника голови Солом'янської РДА, затримали при отриманні хабара у розмірі 50 тисяч доларів. До речі, Ярцев одружений на сестрі нардепа від «Батьківщини» Андрія Кожем'якіна.

По 45 округу на вибори спішить Дмитро Нікульшин, юний зять нинішнього глави КМДА Володимира Бондаренко. А Владислав Голуб - зять керівника фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Сергія Соболєва, балотується по 56 округу та водночас виконую роль заступника голови КМДА.

Демократичні агнці на заклання від ваговиків-корупціонерів

Хочеться звернути увагу на ще дві другорядні, але також псевдодемократичні політичні сили, які ведуть під своїми знаменами майже або абсолютно невідомих кандидатів. Одна з них – Демократична партія, створена зятем мера Києва Леоніда Черновецького – В'ячеславом Супруненко. Помпезний офіс цих демократів, до речі, розташований у приміщенні вкраденого у київської громади кінотеатра «Дружба». Ця, пофарбована у національні кольори політична сила, планує провести до Київради зграйку наївних дурників, які в разі випадкової перемоги у перегонах безрадісно стрибатимуть під дудку родини Супруненків.

А друга – «Права воля України», що належить екс-регіоналу Василю Хмельницькому та любимчику Черновецького Олександру Пабату. Нагадаємо, що одіозний Хмельницький прославився тим, що у 2008 році присвоїв собі історичний артефакт – Змійові вали, що під Києвом, та оформив їх на власний агрокомбінат «Хотівський». Крім того, цікаво, що у статті Тетяни Чорновіл, розміщеній виданням «Українська правда» (з посиланням на джерело в БЮТ), стверджувалось, що Тимошенко Ю.В. нібито «заплющувала очі» на окремі скандальні землевідведення в інтересах пов'язаних з Хмельницьким В.І. структур в обмін на те, що Василь Хмельницький залишив БЮТ свій офісний центр на вулиці Турівській, 13 (м. Київ). В окремій публікації також повідомлялось про те, що значну частину Жукового острова було передано пов'язаним з Хмельницьким Василем Івановичем кооперативам, а на території насосної станції № 1 (також розташованій на території Жукового острова) знаходиться дуже вартісний будинок, який, імовірно, використовується структурами Хмельницького Василя Івановича. Щодо Пабата, який входить до топ-корупцінерів, які очолюють люстраційний список, складений активістами Майдану напередодні виборів, то про таких говорять «горбатого могила виправить».

Демократи від Хмельницького & Пабати обурили навіть київських пенсіонерів, голоси яких, за старою звичкою, намагались скупити за пару стогривневих папірців.

До речі, передвиборча кампанія Правої волі, яка обійшлась її патронам як мінімум в десять млн. доларів, перевершила своєю насиченістю абсолютно всіх своїх конкурентів, адже жодна партія цього року не дозволила собі еквівалентну кількість об’єктів зовнішньої реклами та потоку друкованої продукції.

Виходячи з вищезазначеної інформації, напередодні виборів автор цього опусу хоче застерегти киян від невірного вибору, який може перетворитись суцільної катастрофою для столиці.

Киянин – будь пильним, зроби свій вибір на користь Києва.

Сергій ПУПОК, для «Конфліктів і законів»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.