Політолог про Україну: Якби не війна, то АПУ, Кабмін і парламент вже були б в облозі третього Майдану

poglumilis

 
«Ні президент, ні прем'єр не обнадіяли українців, - вважає політолог Михайло Басараб. - Навпаки, їх виступи та відповіді на запитання журналістів показали їх неадекватність в оцінці поточної ситуації в країні, особливо на Сході. Наприклад, глава держави говорить, що у нас немає сил для наступу на сепаратистів.


Тим часом військові фахівці та експерти вважають навпаки. Російські найманці мають непогане технічне оснащення, але у них немає особливого бажання воювати. Їх моральний дух низький. Цим і пояснюється депресія президента Росії Володимира Путіна».

На думку фахівця, Петро Порошенко не хоче виконувати обов'язки головнокомандувача.

«Враховуючи безпрецедентну підтримку української армії волонтерами, вона здатна очистити свою територію від окупантів і бандформувань, - переконаний політолог. - Наші воїни рвуться в бій, чекають тільки наказу.

Але президент не хоче виконувати свої обов'язки головнокомандувача. У нього немає на це політичної волі. Якби не війна, то адміністрація президента, Кабмін і парламент вже були б в облозі третього Майдану. А поки суспільство терпить цю владу, бо є більш важливе завдання - протидія російській агресії».

Не відповідають дійсності слова Порошенка про те, що в парламенті після виборів немає п'ятої колони, зазначає фахівець.

«П'яту колону у Верховній Раді представляє так званий Опозиційний блок, - говорить експерт. - Це проросійська агентура, люди, які виконують завдання ФСБ прямо в сесійній залі. Вони поводяться поки тихо, бо не отримали відповідної вказівки з Москви. Тому заявляти, що в парламенті вперше немає п'ятої колони - це нерозуміння або неусвідомлення президентом реального стану справ».

За словами політолога, прес-конференція прем'єра Арсенія Яценюка теж була непереконливою.

«Прем'єр так само намагається видати бажане за дійсне. Найбільше роздратування викликали його спроби переконати всіх нас, що результати реформ треба чекати довго, шлях до кращого життя виснажливий тощо. Мовляв, потрібно набратися терпіння.

Але якби у наших чиновників було бажання проводити реформи, то вони б їх робили. Звичайно, наслідки перетворень ми відчули б у своїх гаманцях не за рік-два. Але, принаймні, вже в перші тижні правління нової влади ми помітили хоча б якісь тенденції в розвитку та реформуванні держави. Загалом, Арсеній Петрович фактично розписався в тому, що його уряд не готовий до радикальних реформ», - підсумовує Михайло Басараб.



Коментарі

  +0 #1 TODOR 4 янв. 2015 г., 15:10:29
Потому-то Порох постоянно трындит про перемир,я чтоб надолго отвлечь на Востоке силы третьего Майдана.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.