До чого призведе відставка Абромавичуса?

abromavichus

 
Сьогодні суспільство сколихнула заява про відставку Міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса. Причиною такого рішення стала відсутність підтримки та активна протидія реформам з боку влади, а також звинувачення в корупції на адресу соратника Президента Ігоря Кононенко, який начебто намагався контролювати міністерство і лобіювати інтереси через свого «протеже».


На перший погляд, Айварас Абромавичус не повідомив нічого нового для тої частини суспільства, хто хоч трішки цікавиться політикою. Під покривом терен боротьби з корупцією та рішучими реформи, в країні продовжується ріст тіньового ринку та використання державних ресурсів для владного збагачення. Замість сім'ї януковича в Україні з'явилися нові «смотрящі»-олігархи. І про це всі знають.

Мені здається, що зараз вже не принципово, чи піде пан Абромавичус сам, чи його підуть, адже «Дамоклів меч» висить над усім складом Уряду вже давно.

Сьогодні важливо, щоб новий склад Кабміну був сформований не за квотним принципом і політичними договорняками, а за принципами компетентності, фаховості та відповідальності чиновників.

Влада б мала сформувати ефективний державний апарат, який би базувався на трьох принципах: компетентність, мотивація і контроль. Лише урівноваженість цих трьох підходів дасть ефективного управлінця, який не розкрадатиме державу в інтересах свого « політичного боса», а працюватиме на благо країни.

Але зараз не про це.

На 16 лютого призначили звіт Уряду у парламенті. Очевидно, що до того часу кадрових змін очікувати не варто, хоча в БПП вже оголосили попередній список претендентів на міністерські крісла. Якщо ж за підсумками розгляду звіту КМУ депутати його не схвалять, то відразу ж отримають право проголосувати за відставку уряду. Пікантність ситуації полягає у тому, що у випадку розвалу коаліції, у процесі формування нового уряду, дорога до дострокових парламентських виборів буде відкрита.

Ігор КУРУС, голова правління Українського центру прямої демократії



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.