Ціна януковського королівства – неуцтво та безкультур’я

Україна вже декілька століть проводить боротьбу за власну незалежність. І, здавалося б, нарешті українці досягли мети, і наприкінці двадцятого століття Україна стала самостійною країною. Та чи є вона насправді вільною, і чи відмовляться від її територій агресори та поневолювачі, які хочуть мати українців за рабів, а українські землі і надра використовувати на власний розсуд?

Як показує досвід, не усі колоніальні держави мають велику політичну свідомість погоджуватись з незалежністю своїх колишніх колоній. Англійці змогли відійти від стереотипу англійця-рабовласника. Але у них – виховання і традиції. А от Росія від своїх загарбницьких планів на керування колишніми колоніями відмовлятись не бажає.

Проте, якщо у більшості колишніх республік СРСР питання русифікації населення зупинили, то в Україні такого робити ніхто не збирається. Більше того,: Янукович – людина з дуже обмеженим світоглядом, незнанням елементарних речей, в тому числі і тієї самої російської мови, вже заявляє про те, що український нарід знову насильно будуть русифікувати. А його заява, що «история последних пяти лет «убедила украинский народ в том, что нельзя идти путем насильственной украинизации и нарушать права русскоязычного населения» взагалі шокувала. Адже він – обранець 35% населення, плюс відсотки фальсифікацій. Але цей уркаган вже почав наступ на українську мову. «Без базару» вирішивши, що українці дуже хочуть спілкуватись саме російською.

Хоча чому так відбувається? Відповідь до банальності проста. Він, як і більшість депутатів у його партії, української мови не знають, вони її не люблять, говорити цією мовою не вміють. А на додачу їм дуже вже хочеться одразу лягти під Москву, давши зрозуміти російським ведмедям, що нова влада не проти того, щоб Росія почала ґвалтувати українську націю. З усіма збоченнями. А заява про перегляд нагородження героєм України Бандери? Це що? Зек наголосив, що такі нагородження розділяють країну. Тож виходить, що відміна нагородження – об’єднає? Це ж що відбувається? Тепер свідомі українці, опускаючи очі від сорому, змушені слухати зека, і вважати його президентом? Абсурд, оскільки жодна освічена і культурна людина ніколи не вважатиме цю особу президентом країни. Навіть якщо його протягнули на цей державний пост юридично і номінально. Звісно, ті, хто спланував таку наругу над Україною, тільки потирають руки: безкультурний хам, на якого ще в КДБ (а нині ФСБ) лежить маса компромату, буде слухняним у їхніх руках. І ці служби подібні заяви аля-президента влаштовують, оскільки тепер вони можуть робити у нашій державі провокації, русифікувати населення, а головне – насаджувати стереотип, що українці «обмежені хохли», які не можуть конкурувати з «великим російським народом», його культурою і мовою.

Та найстрашніше те, що усі ці заяви аля-президента йдуть не від щирого бажання захистити російськомовне населення (в Україні і до цього часу усього російського було аж занадто), а від того, що ці особи, які роблять подібні заяви, є сірими невігласами і неуками. Єдина мова, якою вони більш-менш навчились висловлювати свої примітивні думки (не спілкуватись, і вже, боронь Боже – не писати), це – російська. Ось вони і полегшують собі життя, принижуючи українців і країну в цілому. Їм начхати на народ (якою б мовою він не спілкувався). Вони живуть одним днем, даючи усім зрозуміти, що їм байдуже, що після них – хоч потоп.

А тим осередкам влади, які представляли помаранчевий електорат, хочеться сказати: отримуйте те, чого досягали. Ви усі п’ять років красномовно сварились, з’ясовували стосунки, займались блюзнірством. Тепер одержуйте по заслузі. Ті, хто любить УКРАЇНУ, вони і надалі будуть за неї боротись. Справжніх українців не залякати ані Росією, ані уркаганськими замашками. І як би нині деякі колишні помаранчеві не лягали під зека, для справжніх українців це не має значення. Вони вже давно усвідомили, що справжніх патріотів України у парламенті майже немає. А ті, що є – немічні, оскільки самі по вуха у корупції, і їхня справжня мета – забезпечення власних потреб, а лиш потому – народу України. Але це зовсім не означає, що в державі усі схилили голови. В Україні дуже багато порядних людей, які сміливо, з піднятою головою завжди говоритимуть у бік неука аля-президента, що НАСПРАВДІ КОРОЛЬ – ГОЛИЙ!

Роксолана МАЙ



Коментарі

  +0 #1 Євген Вінниця 15 февр. 2010 г., 13:25:16
Що чекає Незалежну Україну у подальшому можно здогадатись по тому, що словосполучення "Незалежна Україна" ще ні разу не звучало з вуст ПР і ії "лідера" (бо це не самостійна людина). Додайте до цього, що на з"ізді цієї партіїї навіть не виконувався Гімн України, а борці за незалежніть обливаються брудом - і робіть самі висновки !
  +0 #2 оксана 15 февр. 2010 г., 13:30:28
началось....да говорите вы на своей мове, кто вас заставляет на русский переходить? Но дайте возможность людям, для кого родной язык русский, учить своих детей полноценно двум языкам, как это было раньше - украинскому и русскому. Не приравнивайте галичан к жителям восточных и южных областей страны, у них разная история, разный язык. Про Крым вообще молчу..одна подпись и все в один миг стали украинцами там. И не надо отвечать за всех. Вам русский не нужен, а другим нужен.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.