Сто днів Януковича: казнокради проти корупції, а опозиція на задвірках

 
До відзнаки 100 днів януковства влада підготувалась пафосно. А й як інакше? Ті, хто в дитинстві не мав велосипеду і для покращення свого матеріального стану виходив на велику дорогу, завжди мріють про почесті та коронування. А тому так важливо, аби усюди лунали фанфари, а напівголодне суспільство заглядало до рота «царю», який обов’язково пообіцяє, що ми будемо жити краще.
 
Насправді, фразу «ми житимемо краще» говорили і до Януковича. І, головне, не брехали, оскільки ті, хто обіцяв, таки стали краще жити, забезпечивши себе і своїх дітей та онуків років на двісті вперед. Вони ж казали, що «ми», але не обіцяли, що «ви» або «народ». Так і сталося. І Янукович нічого нового у своїй промові не сказав, а лишень посварив уряди при Ющенкові (хоча частину ющенківської каденції сам був прем’єр-міністром), а уряду Тимошенко його партія просто не давала працювати, оскільки зривала прийняття усіх законопроектів, які лишень можна було зірвати, в тому числі і прийняття бюджету. Але про це хіба говорять? Хіба згадує сьогодні Янукович, як він і його однопартійці вищали, що Тимошенко не повинна брати траншу МВФ, оскільки це шкодить державі? А сьогодні цей транш вже не лише не шкодить, а й є доцільним та необхідним, позаяк Януковичу і Азарову немає чим залатати бюджет.
 
Звісно, що урядування Азарова нічим не відрізняється від правління Тимошенко, оскільки ці дві два клани не переймаються економікою держави (а на чому її піднімати, коли скоро задавлять податками усіх, і малого бізнесу не буде, інвестори підуть з країни, а через ті ж транші МВФ люди сидітимуть голі та босі, оскільки ці кошти повертатимуть аж ніяк не за кошт олігархів, а братимуть з кишень того ж народу, який ще не вмер і не виїхав з країни). І розраховувати на покращення економіки допоки не доводиться. Але якщо при Ющенку люди могли вільно виходити на пікети, януковська опозиція була при владі, то Янукович не Ющенко. Він з чистого листа починати не збирається. І перше, що він зробив, вкравши пост президента, поставив на усі пости своїх людей. А опозицію почав цькувати і затравлювати. І якщо при Ющенку, будучи в опозиції, представники ПР вимагали для себе усіляких пільг, благ та посад, посилаючись на демократичність, то ділитись шматком владного пирога з нинішньою опозицією вони не збираються, адже спрацьовує принцип: це нам можна, а вам – зась.
 
А тому і почалася заборона проведення усіх акцій протесту, що направлені проти влади. І тиск на журналістів, а головне – перекуп тушок, які будуть голосувати в унісон з ПРиматами. І таких продажних тушок знайшлось чимало. А що? Гроші, вони ж не пахнуть! А те, що наступної каденції цих депутатів не буде у ВР, та це їм байдуже, позаяк вони ж до парламенту йшли не для того, щоб покращити життя народу, а щоб поліпшити життя собі.
 
А опозиція тепер вириває коси на голові: що робити, Янукович здає країну? Проте питання: а що, ви – демохери (нове слово, утворене від словосполучення демократи херові) не знали, з якого цирку цей блазень? Адже у вас, коли ви п’ять років були при владі, було багато шансів позбавитись від цього шулера з його крапленими картами. Для цього одного Сєвєродонецька було б досить, щоб Янукович вже ніколи не з’явився на людях. Але ви ж – демократи, що сповідуєте принцип вседозволеності. Тож тепер і пожинайте те, що посіяли, адже історією вже давно доведено, що ворог ніколи не стане другом і завше буде готовий засунути ніж у спину.
 
І Янукович скористався цією нагодою. Ніж у спину опозиції засунув без вагань. Тож не дивно, що коли опозиція вирішила провести протести в день відзначання Януковичем свого стоднівства, суд заборонив проводити акції протесту. І це незважаючи на Конституцію України, яка гарантує людям право на мирні зібрання. Хоча чому дивуватись? Суд, після януковської реформи, тепер буде слухняним-слухняним, і лишень влада збиратиметься пукнути, суди вже одразу підноситимуть туалетний папір у вигляді потрібних судових рішень.
 
Ну а те, що під час виступу Януковича його охороняло понад тисяча міліціянтів, так це ж нормально. Він до охорони звик, ще коли робив першу ходку. Щоправда, тоді міліція охороняла людей від нього, а тепер – навпаки.
 
Що ж до того, що опозиція не змогла провести акцію протесту, то це було зрозуміло одразу. Адже міліція (правоохоронцями їх тепер називати не можна, оскільки вони зганьбили саме поняття права як такого) навіть журналістів з посвідченнями затримували і вимагали показувати беркутівцям відзняті кадри. Такого нахабства навіть при Кучмі не було. А як вони розмовляли з людьми? Ці мавпи у формі були готові стати на коліна перед колишнім зеком. І не дивно, що ці перевертні в погонах, нічого не пояснюючи, оточили мирних мітингувальників і силою відтіснили учасників акції протесту від площі перед палацом Україна до вулиці Тельмана. Більше того, щоб ніхто не вирвався, Беркут оточив людей щільним кільцем.
 
А пам’ятаєте, скільки галасу робили ПРдонівці, коли Луценко катався на бронетранспортері, або коли Шуфрич з вигаданими травмами потрапив до лікарні? МНС-оказія зі своїм ображеним на життя обличчям тоді ж став героєм новин! Ой же ж як вони тоді вищали про те, як порушують їхні права. Тоді складалося враження, що вони повискакують з трусів від сказу. А от при Януковичі нунсівців побили, і ніхто нічого не сказав. Навпаки, в один голос ПРдони заговорили про наведення порядку. І знову, як не згадати вислів: «нам можна, а вам - зась».
 
Що ж, сто днів ми прожили. За цей час Янукович вже не один раз осоромив Україну на міжнародному рівні своїм невіглаством, порушив безліч законів і вже декілька разів здав інтереси країни. Ну, а опозиція? А опозиція там, де й повинна бути при владі Януковича – на задвірках. І, здається, їй там комфортно, позаяк вести справжню боротьбу вони вже не можуть, оскільки, побувши при владі, розжиріли, а ожиріння завжди заважає вільно рухатись.
 
Ліна ТИХА
 


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.