Канадці просять свій уряд збільшити тиск на режим Януковича

grupp kanadi

 
Канадська група сприяння демократії в Україні просить Уряд Канади «збільшити тиск на режим президента України Віктора Януковича, склавши список осіб, причетних до порушення верховенства права. У листі Група просить про те, щоб порушникам заборонили в’їзд до Канади, а їхні активи тут заморозили», - йдеться у прес-релізі групи від 23 вересня.


«Стан демократії в Україні постійно погіршується після приходу до влади Януковича. Найбільш яскравим проявом цього процесу стало ув’язнення його політичних опонентів, включаючи Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

Заклики західних держав дотримуватись верховенства права були проігноровані. Насправді, драконівські дії режиму в останні тижні лише акцентують його наміри знищити опозицію та позбутися останніх залишків вільних ЗМІ напередодні парламентських виборів в Україні у жовтні цього року», - заявляє Канадська група сприяння демократії.

Занепокоєння у групи викликає і нещодавнє рішення Кабінету Міністрів України розширити коло повноважень своїх органів у сфері безпеки і оборони, призначених для «протидії тероризму». «Багато-хто вважає, що ця постанова є оголошенням нового сезону полювання на опозицію, дисидентів і ЗМІ, які не підкоряються, згадуючи про Великий Терор 1930-х років при Миколі Єжову, сталінському голові НКВД, коли страх і полювання за тими, кого держава називала «ворогами народу», тероризували всю країну», - йдеться у прес-релізі.

Окрім того, Канадська група сприяння демократії засуджує тиск режиму Януковича на ЗМІ та законопроект, що підготувала Партія регіонів, який передбачає засудження журналістів на термін до 5 років за наклеп.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.