Від опозиції вимагають пролюструвати списки кандидатів у Верховну Раду

krutsik

 
25 квітня в прес-центрі Української інформаційної служби в Києві відбулася презентація звернення представників української громадськості до лідерів українських опозиційних сил, в якому до них сформульовано “п’ять вимог української громадськості”:

1. Формування єдиного списку на виборах за пропорційною системою в загальнонаціональному виборчому окрузі із залученням представників як партій – теперішніх членів КОД, так і всіх інших національних опозиційних сил.

2. Завчасної публікації такого списку для забезпечення можливості його “народної люстрації”.

3. Включення до загальнонаціонального опозиційного виборчого списку українців, котрі з вини уряду перебувають на заробітках за межами країни в кількості, пропорційній до їхнього числа серед загалу виборців.

4. Визначення єдиних кандидатів народної опозиції в мажоритарних одномандатних виборчих округах виключно на основі попереднього народного голосування – “Народних Виборів” у формі “праймеріз”.

5. Запрошення до єдиного опозиційного списку непартійних представників української громадськості, визначених шляхом народного голосування водночас із кандидатами в одномандатних округах.

В заході взяли участь Олесь Доній, президент Центру досліджень політичних цінностей, народний депутат України; Олексій Кляшторний, голова Центрального координаційного комітету Всеукраїнської профспілки “Народна солідарність”, Роман Круцик, голова Київської міської організації товариства «Меморіал» ім. В.Стуса, Сергій Неділько, голова ГО “Самостійна Україна”, Андрій Новак, голова Комітету економістів України; Сергій Пантюк, секретар Національної спілки письменників України, Михайло Ратушний, голова Української Всесвітньої Координаційної Ради, Тарас Рондзістий, голова Громадського об’єднання “Українська справа”, Валентина Семенюк-Самсоненко, голова Союзу жінок за майбутнє дітей України, Олександр Солонтай, керівник програми практичної політики Інституту Політичної Освіти, член національного комітету громадянської кампанії “МОЛОДІЖНА ВАРТА”, Сергій Кузан, голова ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Павло Жовніренко, голова правління Центру стратегічних досліджень, Анатолій Велімовський – один з координаторів громадського руху «Ми - Європейці»; Сергій Пархоменко, журналіст, громадський діяч.

Обговорюючи питання об’єднання зусиль опозиційних сил, Олексій Кляшторний провів аналогію з 2004 роком, коли перемога демократичних сил була досягнута завдяки тому, що опозиція діяла максимально широким форматом: “від Соціалістичної партії до партії промисловців і підприємців”.

Олександр Солонтай наголосив на реальності загрози того, що в новому Парламенті ми можемо отримати тих самих осіб, котрі не виконали свої обіцянки перед виборцями, які вони давали під час виборів попередньої Верховної Ради.

Сергій Кузан зазначив, що відштовхуючись від результатів моніторингу кампанії «Молодіжна варта», в якій бере участь очолювана ним організація, народ не повинен обирати нікого з тих, хто зараз присутній у Раді, бо їх діяльність не відповідала критеріям і нормам роботи відповідального парламентаря демократичної правової держави. І ніякі заяви не зарадять, якщо громадськість не буде постійно моніторити діяльність політиків та чинити на них тиск.

“Непартійну громадськість треба долучати до списків, бо серед саме громадських діячів є достойні люди, не зіпсовані корупційною політичною практикою,” – заявив Роман Круцик.

Натомість представник громадського руху «Ми – Європейці» Анатолій Велімовський запропонував громадськості формувати свій власний список, адже сподіватися, що когось з громадських активістів просто так візьмуть на прохідні місця, сенсу немає.

В такій ситуації учасники заходу побачили вихід у «народних виборах» - праймеріз, коли опозиційні сили за попереднім голосуванням будуть визначати єдиного кандидата від опозиції. При чому не лише від партій, що зараз входять до об’єднання “Комітет опору диктатурі”, але й інших опозиційних до чинної влади українських демократичних сил, зокрема - від партії УДАР та “Громадянської позиції”, - повідомляє Українська Інформаційна Служба.



Коментарі

  +0 #1 morze 11 мая 2012 г., 00:59:02
Як просто - надіслати листа на центральну почту села Мамалигівка,і проінформувати місцеву громаду, що тітка Одарка, -двоюрідна сестра нардепа Колюєва. А в Гонецькій області, в селі Манакієво
проживає рідний брат оного! Ото буде Рідна Україна!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.