Кличко звернувся до Генпрокурора з повідомленням про злочин

gpu klichko

 
Лідер партії «УДАР» звернувся до Генерального прокурора Віктора Пшонки із заявою-повідомленням про злочин щодо перевищення владних повноважень народними депутатами, які голосували за своїх відсутніх колег.


Йдеться про звільнення Сергія Арбузова з посади голови НБУ і призначення на цю посаду Ігоря Соркіна.

Такі дії депутатів-«багатостаночників», як зауважує в заяві Кличко, підпадають під статтю 365 Кримінального Кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

Якби депутати-порушники голосували тільки за себе, голосів ні на звільнення Арбузова, ні на призначення Соркіна у сесійній залі не вистачило б. Тому ухвалені ВР за допомогою «фантомів» рішення є нелегітимними. «Це підриває довіру громадян до українського парламенту, порушує права виборців, які сподівалися, що депутати, яких вони обрали, здатні виконувати свої функції. А не бути лише власниками депутатської картки для голосувань, яку передають своїм соратникам», - підкреслив Віталій Кличко.

В заяві на ім’я Генпрокурора Віталій Кличко просить вжити заходів щодо негайного початку досудового слідства і взяти це питання на особистий контроль, повідомляє прес-служба партії «УДАР».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.