У опозиції є план проведення позачергової сесії

vimoga

 
Опозиція вимагає від голови Верховної Ради оголошення у вівторок дати позачергової сесії парламенту. В іншому разі завтра опозиція оголосить свій план проведення такої сесії.


Про це повідомив журналістам голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк зазначив, що сьогодні у голови Верховної Ради останній день для підписання розпорядження про проведення на вимогу опозиції позачергової сесії парламенту: «Ми очікуємо сьогодні розпорядження голови парламенту. За будь-яких обставин у нас уже є свій план проведення позачергової сесії».

Він звернувся до Володимира Рибака з вимогою підписати розпорядження і скликати сесію, як того вимагає Конституція і закон.

«Чекаю на законне рішення голови Верховної Ради і вимагаю від нього персонально не бути під каблуком Януковича, а бути тією людиною, яка керує парламентом, яка відповідально ставиться до своєї посади, вимагаю читати і виконувати закон», - наголосив він.

Голова фракції «Батьківщина» нагадав, що опозиція зібрала 158 підписів народних депутатів з вимогою проведення позачергової сесії при необхідних 150.

«Я не пригадую в історії українського парламенту, щоби після зібрання необхідної кількості голосів голова парламенту не виконував свій конституційний обов’язок і не скликав позачергову сесію. Відповідь дуже проста – страх. Вони бояться навіть позачергової сесії, того, що опозиція прийде до парламенту і почне вкотре говорити правду в стінах парламенту», - зазначив він.

За словами Арсенія Яценюка, у спікера немає жодних підстав відмовляти у проведенні сесії. Апарат Верховної Ради офіційно підтвердив наявність понад 150 необхідних для скликання позачергової сесії підписів. «Підписи, які вони (провладні депутати) називали спірними, виявилися безспірними. Ці підписи ставилися безпосередньо біля пам’ятника Тарасу Шевченку (під час акції до Дня Соборності 22 січня)».

«Непідписання розпорядження нас не зупинить. Ми вимагаємо, щоб поважали права мільйонів українців, які проголосували за опозицію», - наголосив голова фракції «Батьківщина».

Арсеній Яценюк повідомив, що в опозиції є план проведення сесії. Його деталі будуть оприлюднені на прес-конференції 30 січня.

Нагадаємо, 24 січня опозиція офіційно передала спікеру парламенту вимогу про скликання позачергової сесії, яку підтверджено понад 150-ма підписами народних депутатів трьох опозиційних фракцій та позафракційних. Згідно з Регламентом, голова парламенту повинен у семиденний термін від її отримання оголосити про проведення позачергової сесії. Опозиція вимагає розглянути на позачерговій сесії питання про створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень Конституції при ув’язненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, заслуховування інформації Генерального прокурора, міністра внутрішній справ та голови СБУ, про політичну відповідальність голів МВС та СБУ, а також висловлення недовіри генеральному прокурору України, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.