КРУ виявило порушення в роботі Київського іподрому на 7,2 млн гривень

gn=left>Контрольно-ревізійне управління в м. Києві провело ревізію фінансово-господарської діяльності Комунального підприємства «Київський іподром» за період з 1 квітня 2007 по 1 березня 2009 року, за результатами якої встановлено низку порушень законодавства з фінансових питань та ведення обліку на загальну суму 7,2 млн грн., у тому числі ті, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів – майже на 1,47 млн гривень.

Протягом ревізійного періоду Іподром не сплатив 136 тис. грн. до бюджету, як частину доходу від здачі в оренду приміщень.

А в період з 01.04.2007 по 01.11.2008 не проводилась індексація заробітної плати, внаслідок чого працівники Іподрому недоотримали 20 тис. грн. та, як наслідок, до державних цільових фондів не перераховано 7,4 тис. гривень.

Також ревізори зафіксували, що за утримання коней, які знаходились на випробуванні, Іподром не нарахував коневласникам 1,3 млн грн., що стало причиною невідображення в бухгалтерському обліку підприємства дебіторської заборгованості на вказану суму.

Водночас, внаслідок неефективних управлінських рішень колишнього директора КП «Київський іподром» (Терехов Ю.В., звільнений 2 лютого 2009 року) Підприємство надало послуги з випробування коней за ціною, нижчою від собівартості, чим завдало собі збитків на загальну суму 4,69 млн гривень.

У 2008 та січні-лютому 2009 року Іподром нарахував 74,4 тис. грн. амортизації на основні засоби, які фактично не використовувались за призначенням. Це призвело до завищення витрат та збитків Іподрому.

Крім того, на балансі Підприємства рахувалась кредиторська заборгованість, терміном позовної давності якої минув, на суму 330 тис. грн., що спричинило заниження доходів Іподрому на вказану суму.

До того ж, Підприємство закупило корми на 595 тис. грн. у підприємств, організацій та фізичних осіб без застосування процедур закупівель.

Під час ревізії виявлено заниження вартості активів (непроіндексовано гуртожиток та неоприбутковано програму «1С: бухгалтерія») на загальну суму 55 тис. гривень.

Також встановлено викривлення даних фінансової звітності в частині заниження доходів на суму 132,8 тис. грн., тобто завищено збитки КП «Київський іподром».

Зафіксовано, що з лютого 2009 року на Іподромі проводяться скачки та організовано тоталізатор. Проте, відповідно до даних бухгалтерського обліку та банківських виписок, дохід від вказаних заходів Підприємство не отримувало. Як пояснив в.о. директора Іподрому (Кадиров Є.Р.) та головний бухгалтер (Лук’яненко Ю.М.), тоталізатор організовувала букмекерська контора, назва якої їм не відома, договори з букмекерськими конторами відсутні, розрахунки не здійснювались.

Поряд з цим, встановлено випадок отримання Іподромом благодійної допомоги без оформлення документів на суму 997,7 тис. грн. з призначенням платежу – інкасована виручка. Документи, на підставі яких здійснено зарахування вказаних коштів, до ревізії не надано. Згідно з поясненням в.о. директора Іподрому кошти були отримані від громадянина як безповоротна фінансова допомога.

Слід зазначити, що станом на 01.03.2009 року залишок грошових коштів на рахунках Іподрому становив майже 1,68 млн грн. Проте, Іподром мав заборгованість із заробітної платі за листопад-лютий 2009 року на загальну суму 494,6 тис. гривень. В.о. директора пояснив, що безповоротна фінансова допомога отримана не на погашення заборгованості із заробітної плати, а на розвиток Іподрому та конярського спорту в Україні.

Також у процесі контрольного заходу встановлено, що 3 лютого 2009 року між Іподромом (в особі директора Терехова Ю.В.) та ЗАТ „Київстар Дж.Ес.Ем” (Оператор) укладено договір на відправку останнім повідомлень користувачам мобільного зв’язку Оператора наступного змісту: «Postavnaudachu! 7.02.2009 v 12.00 priamoyefirTRKKIEVsipodroma. Stavkaponomeru 435.Priz 100000 y.e.otmeraKievaLeonidaChernovetskogo! Vsepo-chesnomy».

Оператор зобов’язався провести розсилку 10 млн повідомлень на номери користувачів, а Іподром оплатити фактично доставлені повідомлення за ціною 0,08 грн. за одне повідомлення (з урахуванням ПДВ та без урахування збору до Пенсійного фонду). Зустрічною звіркою встановлено, що на погашення заборгованості в сумі 800 тис. грн. зараховано кошти від 16 фізичних осіб, які сплатили по 50 тис. грн. кожна (до речі, договори з ними не укладались та благодійна допомога не оформлялась).

Крім того, організатором вказаної азартної гри «Міські перегони» було приватне підприємство «Стел-2003», якому надійшли кошти від користувачів мобільного зв’язку (як ставка по короткому номеру 435) на загальну суму 373,8 тис. грн., які було використано на покриття витрат із організації та проведення азартної гри «Міські перегони». Переможцям гри було сплачено 540 тис. грн., проте підтверджуючих документів ревізорам не надали.

У ході проведення ревізії усунено порушень на загальну суму 1,79 млн гривень. За порушення у веденні бухгалтерського обліку трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП. Матеріали контрольного заходу передано до Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в м. Києві, а також поінформовано Прокуратуру м. Києва.

Прес-служба КРУ в м. Києві

Наступна стаття »



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.